• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVJETSKI KUP: Srbija želi pobjede za kraj

Izabranice selektora Zorana Terzića iako nisu uspjele da "ovjere vizu" za Olimpijadu, žele da uspješno okončaju turnir u Japanu.

 SVJETSKI KUP: Srbija želi pobjede za kraj Izvor: MONDO

Najbolje odbojkašice Srbije u Tokiju će ove nedjelje okončati naporni turnir Svjetskog kupa, koji je počeo 4. novembra. Njima predstoje još tri meča - sa Dominikanskom Republikom, Argentinom i Alžirom.

Izabranice selektora Zorana Terzića do sada su na osam mečeva ostvarile tri pobjede i pet poraza, propustivši šansu da se domognu jednog od prva tri mjesta koja direktno obezbjeđuju plasman na Olimpijske igre u Londonu naredne godine.

Uprkos tome, aktuelne evropske šampionke, žele da turnir u Japanu okončaju pobjedama.

"Na kraju bi trebalo da imamo najlakše protivnike, ali to je tako samo na papiru... Mi takođe u tim mečevima slovimo za favorite, ali to treba potvrditi na terenu. Domnikanska Republika, ali i Argentina ostvarile su dobre rezultate na početku Svjetskog kupa, tako da nas ne očekuje lak posao. Najvažnije je da maksimalno koncentrisano uđemo u te preostale duele, odigramo onako kako znamo i mislim da možemo da očekujemo tri pobjede", izjavila je Jovana Brakočević, koja zbog problema sa povredom nije mnogo igrala u Japanu.

I selektor Terzić smatra da samo pravim pristupom njegov tim može uspješno da okonča Svjetski kup.

"Gledajući kvalitet naredna tri protivnika, mislim da možemo da dobijemo sve te utakmice. Ipak, najvažnije je kako ćemo pristupiti prvom od tih mečeva, protiv Dominikane, čije su igračice pokazale da mogu da budu nezgodan rival. Iako su u nekim duelima pokazale dobre partije, one imaju i mane, koje možemo da iskoristimo. Mislim da će upravo taj prvi meč odrediti da li ćemo ovaj turnir završiti sa sve tri pobjede, jer je Domnikanska Republika jača reprezentacija od Argentine i Alžira", istakao je selektor Srbije.

Srbija će protiv Domnikanske Republike igrati u srijedu od 3.00 časa po srednjeevropskom vremenu, duel sa Alžirom je na programu u četvrtak od 10.20 sati, dok je posljednji susret sa Alžirom zakazan za petak, opet od 3.00 časa.

Srpski tim poslije propuštene šanse na Svjetskom kupu, imaće još dvije prilike da se dokopa mjesta na olimpijskom turniru u Londonu 2012.

Prva šansa je na kontinentalnim kvalifikacijama početkom maja 2012. u Turskoj, gdje će samo najbolji tim izvaditi olimpijsku "vizu", dok je druga prilika odmah nakon toga, opet u Japanu.

Krajem maja u zemlji izlazećeg sunca biće organizovan turnir na kojem će učestvovati selekcije na osnovu bodova na listi Međunarodne odbojkaške federacije (FIVB). Plasman u London izboriće četiri najbolja tima na tom turniru.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC