• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolaković: Na Svjetskom kupu čeka nas golgota

Srpski odbojkaši uoči puta u Japan složni u ocjeni da ih očekuje izuzetno naporan turnir, gdje će biti veoma teško izvaditi "vizu" za Olimpijadu.

 Kolaković: Na Svjetskom kupu čeka nas golgota Izvor: MONDO

Kapiten odbojkaša Srbije Ivan Miljković izjavio je da je sistem takmičenja na Svjetskom kupu u Japanu katastrofalan.

"Za mene nije iznenađenje što se desilo sa ženskom reprezentacijom, mislim na situaciju sa povredama, žao mi je zbog toga, ali mislim da i nas to očekuje u Japanu. Igramo 11 mečeva za 15 dana, svaki slobodni dan koristićemo za selidbu i ko bude turnir završio bez povreda, biće heroj, bez obzira na krajnji ishod takmičenja", rekao je Miljković uoči odlaska na prvi od kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre 2012.

Miljković je dodao da je nezahvalno govoriti o prognozama, jer će se naš tim u Japanu suočavati, dan za danom, sa velikim brojem kvalitetnih ekipa.

"Ko bude imao više raspoloženih igrača, može se nadati nekom uspjehu. Presudnu ulogu neće imati džokeri, jer ovoga puta neće igrati poen ili dva, već će morati da izdrže težak teret na svakom meču. Dosta toga zavisiće od zdravstvene situacije i fizičke pripremljenosti, a turnir u Japanu će pokazati da li smo u stanju da u kontinuitetu igramo na visokom nivou i da obezbijedimo vizu za London", rekao je Miljković.

I selektor Igor Kolaković smatra da srpske odbojkaše očekuje naporno takmičenje.

"Biće veoma teško, očekuje nas prava golgota od jedanaest utakmica u 15 dana. Ulog je veliki. Sve ekipe žele da obezbijede učešće u Londonu. Mislim da je ponekad lakše osvojiti medalju, nego plasirati se na Olimpijske igre", rekao je Kolaković, dodavši da je njegova ekipa svjesna napora koji ih očekuje i da je spremna za njih.

On je dodao da će spisak igrača objaviti u srijedu, dan uoči polaska u Japan.

"Zdravstvena situacija je bolja u odnosu na prethodni period, ili dane u koje smo se okupili, i optimista sam da će Miloš Terzić, Nikola Kovačević i Aleksandar Anastasijević biti spremni i moći da nam pomognu na turniru", istakao je selektor Srbije.

Srednji bloker reprezentacije Dragan Stanković, rekao je da neće biti smak svijeta ukoliko Srbija u Japanu ne obezbijedi vizu za London.

"Očekuje nas veoma težak turnir, gdje sve reprezentacije dolaze sa istim ciljem, da obezbijede plasman na Olimpijadu, kako bi naredne godine bile slobodne i imale više vremena da se uigraju pred najznačajniji sportski događaj na svijetu. I mi ćemo se truditi da već na prvom turniru, od ukupno tri, obezbijedimo vizu za London", rekao je Stanković.

Tehničar Vlado Petković rekao je da će naš tim u svaku utakmicu ulaziti maksimalno borbeno i motivisano, ali da nije siguran da će to biti dovoljno da se obezbijedi olimpijska viza.

Srbija će najprije u Naganu igrati sa Argentinom, Poljskom i Iranom, zatim u Osaki slijede dueli sa Japanom i Kubom, pa u Hamamacuu sa Rusijom, Italijom i Brazilom, dok će u posljednjoj fazi "orlovi" odmjeriti snage sa Egiptom, Kinom i reprezentacijom SAD.

Svjetski kup igra se od 20. novembra do 4. decembra, a evropski šampioni u Japan putuju u četvrtak.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC