• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVJETSKI KUP: Srpkinje sedme

Prvakinje Evrope pobijedile Argentinu i bez obzira na ishod posljednjeg meča protiv Alžira na Svjetskom kupu zauzele sedmo mjesto.

 SVJETSKI KUP: Srpkinje sedme Izvor: MONDO

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je četvrtu pobjedu na Svjetskom kupu u Japanu, pošto je savladala Argentinu sa 3:0, po setovima 25:15, 25:18 i 25:23, poslije 65 minuta igre.

Utakmicu u dvorani Metropoliten posmatralo je 500 gledalaca.

SRBIJA: Brakočević (17), Živković, Malesević (9), Molnar (10), Antonijević (4), Vesović, Bjelica (2), Ninković, Rašcić (11), Veljković (8), Ćebić, Popović

ARGENTINA: Gaido, Nizetič, Peres (5), Fresko (12), Riko, Sosa (4), Bortaloci (6), Boskaći (2), Karloto, Buskets (4), Kuratola, Kastiljone (1).

Samo 65 minuta igre bilo je dovoljno izabranicama Zorana Terzića da ostvare četvrtu pobjedu u Japanu, protiv Argentine, u meču u kome se nijednog trenutka nije postavljalo pitanje pobjednika.

Od početka je Srbija nametnula svoj stil igre i tek povremeno, sopstvenim opuštanjem i greškama, dozvoljavala Argentini da se bar na trenutak rezultatski približi, ali ne dovoljno da tu prednost i ugrozi.

Na početku meča Srbija je povela sa 8:5 i 16:10. Poslije drugog tehničkog tajm - auta, Srbija je serijom 4:0 stigla do ogromnih 10 poena viška. Do kraja, rutinskom igrom, Srbija je stigla do 25:15 i 1:0 u setovima.

U drugom setu se vodila izjednačena borba na početku, pa je Argentina vodila sa 6:5, a Srbija na prvi tehnički tajm - aut otišla sa vođstvom od 16:8.

Uslijedila je serija Argentine od 7:2, pa je prednost Srbije bila samo tri poena (18:15). Ipak, tada su srpske odbojkašice zaigrale mnogo bolje i stigle do 24:16, a zatim iskoristile treću set loptu za 25:18 i 2:0 u setovima.

Argentina je povela u trećem setu sa 1:0, a Srbija je zatim napravila seriju od pet uzastopnih poena za 5:1, da bi na prvom tehničkom tajm - autu povela sa 8:5, a na drugom 16:10.

Srbija je vodila sa 23:17, a onda su Argentinke osvojile četiri uzastopna poena, najviše zahvaljujući greškama srpskih odbojkašica, koje su na kraju iskoristile treću meč loptu.

Selekcija Srbije je ovom pobjedom zauzela sedmo mjesto na Svjetskom kupu u Japanu, bez obzira na preostale rezultate.

Plasman na Olimpijske igre ostvariće tri prve reprezentacije, dok će srpski tim imati sljedeću šansu za olimpijsku vizu u maju na kvalifikacionom turniru u Turskoj.

Srbija će u petak, u posljednjem, 11. kolu igrati protiv Alžira, od 03,00 časa po našem vremenu.

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC