• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolaković: Težak zadatak od starta u Japanu

Selektor odbojkaša Srbije smatra da njegov tim već na startu protiv Argentine očekuje veoma zahtijevan posao, baš kao i na cijelom Svjetskom kupu.

 Kolaković: Težak zadatak od starta u Japanu  Izvor: MONDO

Prvu utakmicu na Svjetskom kupu reprezentacija Srbije igra protiv Argentine u Nagoji, u nedjelju od 3.00 časa po našem vremenu.

"Znamo da nas čeka nimalo lak posao. Prvi rival Argentina nam je poznat iz Svjetske lige. Odigrali smo četiri duela i dva puta smo pobijedili. teško da nešto mogu da promijene u igri, tako da znamo šta nas očekuje. Meč je otvoren, protivnik ambiciozan, tako da je pred nama težak zadatak na startu šampionata, a isto nas očekuje tokom cijelog Svjetskog kupa", rekao je selektor "orlova" Igor Kolaković.

Dragan Stanković je istakao da je dobar start na ovom takmičenju od velikog značaja.

"Argentina je mlada ekipa, gladna pobjeda. Nadam se da ćemo uspjeti na vrijeme da se aklimatizujemo i da ćemo dobro početi Svjetski kup", rekao je Stanković.

Nikola Rosić je poručio da bi bilo najbolje da se protiv Argentine igra napadački.

"Biće nam veoma važno da se priviknemo na vremensku razliku i da osjetimo halu. Prvi protivnik Argentina došla je na ovo takmičenje sa velikim ambicijama kao i ostalih sedam najboljih timova na svijetu. Igrali smo protiv njih dosta puta, poznajemo ih. Nama predtoji da se dobro taktički pripremimo za taj prvi duel, koji je uvijek najteži, da ispoštujemo dogovor i da ih napadnemo", istakao je Rosić.

Marko Podraščanin je naglasio da će srpski tim pokušati da "naplati" dug Argentini "koja ih je izbacila u utakmici za plasman među osam najboljih u Svjetskoj ligi".

"Oni su naši dužnici i nadam se da ćemo od početka odigrati 'muški', kao što smo igrali na Evropskom prvenstvu i da ćemo iz utakmice u utakmicu podizati nivo igre. Oni su mlad tim, ali se dobro poznaju, uigrani su i igraju brzo", izjavio je Podraščanin.

Srbija će najprije u Nagoji igrati sa Argentinom, Poljskom i Iranom, zatim u Osaki slijede dueli sa Japanom i Kubom, pa u Hamamacuu sa Rusijom, Italijom i Brazilom, dok će u posljednjoj fazi "orlovi" u Tokiju odmjeriti snage sa Egiptom, Kinom i reprezentacijom SAD.

Plasman na Olimpijske igre obezbijediće tri prvoplasirane selekcije na Svjetskom kupu koji traje do 4. decembra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC