• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Poraz Partizana, ali kakvo poluvrijeme

Crno-bijeli u centru rukometne Nemačke i Evrope, Kilu, oduševili u prvom poluvremenu, koje su riješili u svoju korist. Na kraju, očekivan poraz...

 RUKOMET: Poraz Partizana, ali kakvo poluvrijeme Izvor: MONDO

Partizan još ne zna za pobjedu u Ligi šampioma, ali zna da igra rukomet. To je srpski šampion pokazao na, možda, najtežem terenu u Evropi - Šparkasen Areni u Kilu, pred više od 10.000 protivničkih navijača.

Crno-bijeli su izgubili svih pet utakmica u najjačem evropskom klupskom takmičenju, ali su pokazali da imaju tim za budućnost.

Kil - Partizan 36:28 (17:18).

Ne, nije greška u rezultatu na poluvremenu. Beograđani su poslije prvih 30 minuta vodili protiv aktuelnog prvaka sveta, dvostrukog šampiona Evrope, kluba koji ima 17 titula u Njemačkoj, ekipe koja je poslije 13 kola u najjačoj ligi svijeta, Bundesligi, bez poraza...

Olako su Nijemci, mada se za Kil najmanje može upotrijebiti ova riječ (samo pet njemačkih igrača nastupa za klub), shvatili Partizan. Alfred Gislason probao je sa igračima koji su na prethodnim utakmicama manje igrali, ali to mu se brzo obilo o glavu.

Kil je dobro krenuo, poveo sa 7:2 i 8:3, ali je Partizan uspio da se vrati u meč, da izjednači 13:13 i da do kraja prvog dijela postigne čak 18(!) golova. Sa druge strene, ekipa sa sjevera Njemačke dala je jedan manje!

Sve to predvođeni odličnim reprezentativnim golmanom Strahinjom Milićem, vrlo raspoloženim Ivanom Dimitrijevićem, brzim lijevim krilom Nemanjom Ilićem... Trener Aleksandar Brković nije uskratio priliku ni crno-bijelim tinejdžerima da osjete atmosferu i teren u Kilu. Za njih, ali i za najmlađi tim u Ligi šampiona, neprocjenjivo iskustvo!

Partizan je poveo na početku drugog dijela sa 19:17 i tu je stao.

Bolje rečeno, Kil je počeo da igra, a pokretačka snaga došla je od najboljeg golmana svijeta - Tijerija Omejea, koji je u drugom dijelu zamijenio Andreasa Paličku među stativama. Francuz je branio sve, a kada je tako ni napadačima nije bilo teško da počnu da zasipaju Partizanov gol iz svih pozicija.

Gosti su u nastavku meča postigli deset golova, a rukometaši Kila 19, za konačnih 36:28.

Dimitrijević je postigao osam golova za Partizan, a Strahinja Milić zaustavio 11 lopti. Na drugoj strani Momir Ilić bio je strijelac sedam pogodaka za Kil (šest od šest sedmerci).

U Grupi D Ademar Leon je prvi, a Kil, Kopenhagen i Monpelje imaju po šest bodova.

Naredni meč Partizan će igrati u Beogradu u srijedu 23. novembra, takođe, sa Kilom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC