• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Daleko od dobrog

Selektor Srbije i odbojkaši realni u procjeni konačnih dometa reprezentacije na Svjetskom kupu. Glavni zadatak sada se odnosi na poboljšanje igre.

 "ORLOVI": Daleko od dobrog Izvor: MONDO

Igor Kolaković priznao je poslije poraza od Poljske - drugog u isto toliko mečeva na turniru u Japanu - da su "orlovi" daleko od partija kakve su pružali na Evropskom prvenstvu prije dva mjeseca.

"Napredovali smo u odnosu na meč sa Argentinom, što nije bilo teško, ali rezultatski smo i dalje na nuli", rekao je Kolaković.

"Dobro je što smo u četvrtom setu pokazali najviše energije - to znači da su mladi igrači shvatili svoju ulogu i pokazali da se na njih može računati. Šteta što nismo dobili taj set i produžili meč", rekao je Kolaković.

On je dodao da nije trenutak za dublje analize i priču na temu "kako i zašto" su došli neuspjesi.

"Daleko smo od onog što nas zanima i obaveza nam je da u narednim mečevima unaprijedimo igru i rezultate. Prva prilika za to je meč protiv Irana".

Primač servisa Miloš Nikić smatra da je reprezentacija značajno pokvarila šanse za plasman na OI u Londonu (imaće još dvije prilike za to sljedeće godine) i da prvenstveno mora da gleda kako da odigra što više dobrih utakmica u preostalih devet kola Svjetskog kupa.

"Nismo imali potrebnu energiju u drugom i trećem setu, ali su je mlađi uneli u četvrtom, što mnogo znači za sljedeće mečeve", naveo je Nikić.

"Moramo da zaboravimo na plasman, jer će biti jako teško da uđemo među tri najbolja. Kad nismo dobili ova dva meča, teško da ćemo uspjeti protiv težih protivnika. Ali, igraćemo maksimalno do kraja".

Srbiju poslije duela sa Iranom i Japanom čekaju odbojkaške velesile - Kuba, Rusija, Italija i Brazil.

"Znali smo da moramo da dobijemo Poljsku ako hoćemo nečemu da se nadamo, ali je bilo mnogo grešaka. Neće biti neki veliki kvalitet igre na ovom takmičenju, dobijaće onaj ko bude imao kontinuitet", prokomentarisao je Marko Podraščanin.

"Imamo nula bodova, ali ne damo se. Važno je da svaku sljedeću utakmicu odigramo bolje nego prethodnu".

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC