• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolaković: Da sačuvamo dostojanstvo

"Mi smo još u snovima od Beča. Sve nam ovo teško pada, jer su nam ambicije bile znatno veće", rekao selektor odbojkaša Srbije poslije poraza od Irana.

 Kolaković: Da sačuvamo dostojanstvo Izvor: MONDO

Evropski prvak još jednom je razočarao na Svjetskom kupu u Japanu. Srbija je doživjela i treći uzastopni poraz. Ovaj put bolja je bila selekcija Irana.

Selektor Igor Kolaković izjavio je da se naš nacionalni tim i emotivno i fizički ispraznio na prvenstvu Evrope i da zato sad ne pruža dobre igre na Svjetskom kupu u Japanu.

"Igrali smo vrlo bitnu psihološku utakmicu, prije svega da se poslije dva poraza vratimo na put na kojem želimo da budemo. Ali, sam ulazak u meč bio je potpuno drugačiji od onog kakav smo zamišljali, kao i situacija na terenu. Kada smo ušli u egal sa Irancima tu se izgubila i razlika u kvalitetu, koja je naravno na našoj strani", rekao je Crnogorac na klupi "orlova".

"Poslije trećeg poraza nije teško primijetiti da nismo spremni za ovako dugačak turnir, prije svega psihološki. Mi smo još u snovima od Beča. Sve nam ovo teško pada, jer su nam ambicije bile znatno veće", dodao je on.

Kolaković je istakao da se nada da će ekipa uspjeti da se podigne u narednim duelima.

"Ono što u ovom trenutku želim je da svaki naredni meč shvatimo mnogo ozbiljnije i da unaprijedimo međusobni odnos u ekipi. On nije narušen, ali može da dođe u opasnost da se naruši uslijed umora i igranja na teškom turniru. Moramo da zadržimo dostojanstvo", naglasio je strateg Srbije.

Srbija je u prvom kolu lagano poražena od Argentine (0:3), nešto bolje je bilo u duelu sa Poljskom (1:3), a protiv prvaka Azije ponovile su se greške iz prethodna dva meča.

"Svjesni smo da će ovo biti izuzentno težak period za nas. Ali, poslije zlata na Evropskom prvenstvu i potrošene energije, očigledno nemamo tu količinu snage za Svjetski kup. Ono što je najbitnije je da se igrači vrate zdravi u svoje klubove, a to će se desiti ako se u potpunosti posvete događajima u Japanu", zaključio je Igor Kolaković.

Srednji bloker "plavih", Marko Podraščanin", kaže da Srbija utakmice protiv selekcija kao što je Iran, bez obzira što je riječ o kontinentalnom prvaku, mora da dobija sa samo dobro igrom, ne i najboljom.

"Mislili samo da ćemo se poslije nešto bolje igre u duelu sa Poljskom još više dići. Međutim, odigrali smo najgoru utakmicu. Jesu oni prvaci Azije, ali naša reprezenatcija sa reputacijom koju ima, mora da pobjedi Iran. Čestitam njima na pobjedi, bili su bolji. Idemo dalje i nadam se da ćemo uspjeti da podignemo nivo igre".

Primač servisa Miloš Nikić nije krio razočarenje poslije novog poraza u Japanu.

"Igrali smo sa puno grešaka, a malo želje za pobjedom i tako se završavaju utakmice. Ukoliko nešto ne promijenimo, tako će biti i ubuduće. Moramo da se odmorimo, pogledamo u oči jedni druge i odlučimo da li ćemo da igramo, ili da se vučemo po terenu", rekao je Mikić.

Mladi Uroš Kovačević rekao je da je Iran odigrao fantastičnu utakmicu, a da je naš tim dokazao da može da pobjedi, ali i da izgubi od svake selekcije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC