• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MASTERS: Marej odustao, Tipsarević u igri!

Janko Tipsarević će prvi put u karijeri nastupiti na završnom turniru sezone, finalu Masters serije u Londonu.

 MASTERS: Marej odustao, Tipsarević u igri! Izvor: MONDO

Ispostavilo se da "dok jednom ne smrkne, drugom ne svane".

Status rezerve posrećio se Janku Tipsareviću ovog novembra u Londonu. Srpski teniser dobiće priliku da prvi put u karijeri nastupi na završnom turniru sezone, finalu Masters serije u Londonu.

Kao što je bilo i najavljeno, Endi Marej morao je zbog povrede da se povuče sa turnira poslije jednog odigranog meča i poraza od Davida Ferera u prvom kolu Grupe A, a kao prva zamjena, šansu će u nastavku dobiti Janko Tipsarević!

Ovu vijest prvi je objavio BBC Sport na svom Twitter profilu.

Beograđanin je do statusa prve zamjene stigao kao deveti najbolji teniser na ATP turu tokom 2011. godine.

Iako će naslijediti Marejev poraz, Tipsarević će matematički imati priliku da pobjedama nad Tomašom Berdihom u drugom i Novakom Đokovićem u trećem kolu, stigne u polufinale, osvoji mnogo ATP bodova i još više novca.

Prvi meč, Srbin će igrati u srijedu popodne protiv Berdiha (15.00), koji je takođe u prvom kolu doživio poraz i to od Đokovića. Tipsarević je imao četiri vezane pobjede nad Berdihom na ATP turu, sve dok se prije dve nedelje nisu sreli na Mastersu u Parizu.

Tada je Čeh prvi put u karijeri uspio da pobijedi srpskog tenisera, sebi definitivno obezbijedi vizu za London, a Tipsarevića svrsta u red zamjena. Zanimljivo, samo čekanje u Londonu nagrađuje se sa 70.000 dolara, a Tipsarević će sada za svaku eventualnu pobjedu u Grupi A zaraditi dodatnih 120.000 dolara i 200 ATP poena.
Podsjetimo, zauzimanje jednog od prva dva mjesta u grupi donosi plasman u polufinale, u kojem pobjeda vrijedi 380.000 dolara, dok se za titulu dodjeljuje još 770.000 dolara, pa tako šampion finala Masters serije bez ijednog poraza kući nosi 1.630.000 dolara, a ukoliko pobjednik turnira bude neko sa porazom u grupi, onda ta suma iznosi 1.510.000 dolara.

Zvaničnik turnira u londonskoj dvorani "O2 World", Kris Kermod, u utorak popodne zvanično je obavijestio javnost da će Marej morati da se povuče zbog povrede prepone, s kojom je igrao protiv Ferera i praktično udarajući lopticu iz mjesta stigao do poraza u dva seta, sa negativnom gem razlikom (9-13). Ove brojke naslijediće Tipsarević i pokušati da napravi veliko iznenađenje plasmanom u polufinale.

"Pričao sam dva sata sa članovima svog tima i ljekarima, poslije čega sam shvatio da ne postoje pozitivne strane odluke da nastavim da igram na ovom turniru. Osjećao sam se jako tužno na terenu juče, nisam nimalo uživao", rekao je Marej i dodao:

"Ako bih igrao, samo bih pogoršao stvari, a Australijan Open se bliži. Mogao bih da poremetim kompletan plan za pauzu do početka nove sezone, a svi znamo koliko je važno da se teniser u januaru osjeća zdravo i da uđe u sezonu u dobroj formi. Meni je i prije Londona rečeno da odmaram nedelju do deset dana, ali ja to nisam poslušao, nego sam svaki dan udarao lopticu tako što sam stajao u mjestu".

(N. J. - MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC