• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će biti najbolji sportista BiH?

Objavljene skraćene liste kandidata za najboljeg sportistu BiH u 2011. “Zmajevi” dominiraju, predloženi za najbolju ekipu, Džeko za sportistu godine, Sušić za trenera godine.

 Ko će biti najbolji sportista BiH? Izvor: MONDO

Žiri izbora koji organizuju “Nezavisne novine” odlučio je da fudbaler Edin Džeko, rukometaš Danijel Šarić, džudista Amel Mekić, košarkaš Mirza Teletović i atletičar Hamza Alić ostanu u konkurenciji za ovogodišnjeg najboljeg sportistu BiH.

Na sjednici u Banjaluci žiri je skratio šire liste koje su verifikovane na ranijem zasjedanju u Mostaru, pa su u konkurenciji za najbolju sportistkinju ostali rukometašica Dragana Knežević, odbojkašica Sandra Mitrović, atletičarka Biljana Cvijanović, fudbalerka Amela Kršo i stonoteniserka Emina Hadžiahmetović.

U konkurenciji najboljih ekipa ostali su fudbalska reprezentacija BiH, muška košarkaška reprezentacija BiH, Rukometni klub "Bosna BH Gas", Ženski odbojkaški klub "Jedinstvo" Brčko i Atletski klub "Glasinac" Sokolac.

U konkurenciji najboljih trenera su Safet Sušić - fudbal, Branislav Crnogorac - džudo, Irfan Smajlagić - rukomet, Miroslav Klepić - karate i Amela Hadžiahmetović - stoni tenis.

Na posljednjoj sjednici koja će biti održana 14. decembra na dan manifestacije Izbora, žiri će izabrati dobitnike u 11 kategorija.

Predsjednik žirija Dušan Bajević istakao je da je obavljen veliki dio posla i da ostaje još da se 14. decembra odluči kome će pripasti nagrade.

O nagradi publike koja je novina u tradicionalnom Izboru najboljeg sportiste odlučiće posjetioci portala www.nezavisne.com, i biće uručena dobitniku na završnoj svečanoj manifestaciji 14. decembra u sarajevskom hotelu "Holidej In".

Izbor najboljeg sportiste BiH za 2011. tradicionalno organizuju "Nezavisne novine" i BHRT, uz pokroviteljstvo Predsjedništva BiH i partnerstvo Olimpijskog komiteta BiH.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC