• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MASTERS: Moćni Federer razbio Nadala

Švajcarac ubedljiv u drugom kolu Grupe B protiv Španca - 6:4, 6:0 i drugom pobJedom na turniru obezbIJedio plasman u polufinale.

 MASTERS: Moćni Federer razbio Nadala Izvor: MONDO

Rodžer Federer je opet moćan! Fantastičnom igrom u meču drugog kola Grupe B na Masters kupu u Londonu bukvalno je počistio sa terena O2 arene Rafaela Nadala - 6:4, 6:0.

Švajcarac je tako obezbijedio plasman u polufinale.

Rodžera Federera je očigledno žestoko naljutio pad na četvrto mjesto ATP liste, jer od tada je zaredao sa pobjedama, tek da svima dokaže da u 31. godini nije za staro gvožđe. Osvojio je turnire u Bazelu i Parizu i istakao najozbiljniju kandidaturu za šestu titulu na završnom turniru sezone.

Federer je ujedno smanjio "minus" u međusobnim duelima sa Nadalom, koji sada vodi 17:9, ujedno i prekinuo seriju Španca od tri uzastopne pobjede, sve ostvarene ove godine. Tek treći put u njihovim okršajima set je završen "sa nulom", a drugi put ga je bez izgubljenog gema dobio Federer.

U utorak uveče je djelovalo da branilac titule na Masters kupu može da učini sve što poželi. Drugi reket svijeta mu se u prvom setu koliko-toliko odupirao, a onda je Federer odlučio da brzo završi meč i publiku, koja je mahom bila na njegovoj strani, uskrati za duže uživanje.

Prvi set trajao je 33 minuta, a 12 direktnih poena Rodžera Federera nasparam jednog Rafaela Nadala dovoljno govore o stanju na terenu. Švajcarac je iskoristio jedinu brejk loptu i bez izgubljenog poena dobio gem za 4:2.

U nastavku je demonstrirao silu. Realizovao je tri od pet brejk lopti, svoj servis nijednom nije doveo u pitanje (kao i u prvom setu), pa je drugi set trajao 28 minuta - Federer je osvojio 26 poena, a izgubio samo devet!

Igrači su na terenu proveli 61 minut, Federer je napravio 28 "vinera" i osam neiznuđenih grešaka, a Nadal četiri (!) direktna poena i sedam grešaka.

Žo Vilfred Conga ostvario je prvu pobjedu na Masters kupu, savladao je Mardija Fiša ostavivši ga na dnu tabele.

Bio je njihov tek drugi duel. Kao i nedavno na US openu, ponovo je bio uspješniji 26-godišnji teniser rodom iz Le Mana - 7:6, 6:1.

Neočekivano je bilo da u duelu dvojice igrača sa snažnim servisima bude mnogo brejkova. Ali, bilo ih je, ukupno osam, a pobjednik je napravio pet. Već u prvom setu razmijenili su po dva, pa su morali u taj-brejk, u kome je Conga bio bolji - 7:4. I na startu drugog su obojica izgubila gemove na svoj servis, ali onda je Francuz napravili seriju za konačnih 6:1. Meč je trajao sat i po.

GRUPA B

prvo kolo

Federer - Conga 6:2, 2:6, 6:4
Nadal - Fiš 6:2, 3:6, 7:6

drugo kolo

Conga - Fiš 7:6, 6:1
Federer - Nadal 6:4, 6:0

TABELA: Federer 2-0 (setovi 4:1), Conga 1-1 (3:2), Nadal 1-1 (2:3), Fiš 0-2 (1:4).

PAROVI TREĆEG KOLA: Federer - Fiš, Nadal - Conga.

(MONDO, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC