• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MASTERS: Janko "ispustio" Berdiha

Janko Tipsarević imao meč loptu protiv Tomaša Berdiha, ali lagan volej ispucao u aut. Čeh pobijedio 2:1.

 MASTERS: Janko "ispustio" Berdiha Izvor: MONDO

Janko Tipsarević imao je priliku da dođe na korak do polufinala završnog Mastersa u Londonu. Nije uspio, a umesto da teren "O2" Arene u prestonici Engleske napusti sa podignutim rukama, Janko je to učnio šepajući

Tipsarević - Berdih - 6:2, 3:6, 6:7 (6)! Meč je trajao dva sata i 26 minuta.

U trećem setu nije bilo brejkova, pa je pobjednika odlučio taj-brejk. Prvo je Berdih stekao prednost, ali je Janko uzvratio pravom mjerom, napravio dva mini brejka i stigao do prve meč lopte. Nažalost, uprkos sjajnoj prilici, kada je već izgradio poen, jedan lak volej sa mreže završio je u autu i Čeh je ponovo bio u igri.

Psihološki razbijen Tipsarević više nije mogao da se vrati u meč. Izgubio je sve poene, a kod posljednjeg se okliznuo i sa bolnim izrazom lica krenuo prema svlačionici.

Jankov skor sa Berdihom je 4:2, ali brine to što je u samo mjesec dana doživio oba neuspjeha i to na vrlo bitnim turnirima - u Parizu i Londonu. Tipsarević se u trećem kolu Grupe A sastaje sa Novakom Đokovićem.

Podsjetimo, Srbin nije igrao u prvom kolu, jer je tek od drugog zamijenio povrijeđenog Endija Mareja.

Tipsarević je odlično počeo meč protiv Berdiha i već u prvom gemu stigao do brejka. Nakon vođstva Srbina od 2:0, Čeh uspijeva sa uz dosta muke stigne do prvog gema.

Ipak, to nije pokolebalo vrlo motivisanog Janka, koji osvaja svoj servis, a potom opet uzima Berdihov - 4:1. Potpuna materijalizacija tog brejka dogodila se u sljedećem gemu. Tipsarević bez većih problema stiže do 5:1.

Tipsarević je došao u priliku da kod rezultata 5:2 servira za set. Međutim, nije dobro počelo. Čeh je očas posla stigao do 0:40 i mnogi su tada pomislili da će se ponoviti završnica prvog seta sa nedavnog Mastersa u Parizu, kada je Srbin protiv Berdiha vodio 5:1, ali je na kraju izgubio set, a potom i meč. Bio je to prvi poraz Tipsarevića od Berdiha u njihovih šest dosadašnjih okršaja.

Ipak, Beograđanin se uozbiljio, odigrao savršeno ostale poene i poveo sa 1:0 u setovima.

Potpuno drugačija situacija bila je u drugom setu. Teniseri su bili prilično sigurni na servise sve do rezultata 4:3 za Čeha. Berdih je napravio brejk i lagano završio set - 1:1.

Pobjednika je odlučio treći set...

Srbin je imao priliku da kod rezultata 2:1 napravi brejk, ali je nije iskoristio. Završnica meča već je opisana na početku.

U drugom meču Grupe A, od 21 sat, igraju Đoković i Ferer i poslije tog duela situacija u grupi biće mnogo jasnija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC