• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Konačno, pobjeda Srbije!

Bilo je potrebno da Srbija naniže tri poraza na Svjetskom kupu u Japanu, od čega jedan sraman od Irana, da bi se ova sjajna grupa odbojkaša podigla i upisala prvu pobjedu.

 ODBOJKA: Konačno, pobjeda Srbije! Izvor: MONDO

Ali, ni ona nije ostvarena bez mrlje, odnosno nisu upisana "puna" tri boda.

Uprkos vođstvu od 2:0 u setovima ovog četvrtka protiv domaćina turnira, Japana, "orlovi" su do prve pobjede na turniru stigli tek u majstorici, odnosno skraćenom petom setu, pa su tako osvojili dva boda, dok je srčanim domaćinima pripao jedan.

Poslije više od dva sata odbojke u Osaki: Japan - Srbija 2:3 (21:25, 22:25, 25:18, 25:22, 12:15).

Ova pobjeda stigla je najvjerovatnije prekasno za srpske odbojkaše, koji su porazima od Argentine (0:3), Poljske (1:3) i Irana (2:3) i svega jednim osvojenim bodom, šanse za direktan plasman na Olimpijske igre u Londonu sveli u domen teorije. Prve tri reprezentacije idu direktno na Igre narednog ljeta, Brazil i poljska poslije četiri kola imaju deset bodova, Rusija devet, Italija i Argentina osam, a Srbija tek tri.

Matematički, šanse u preostalih sedam utakmica još postoje, ali u ovom trenutku najbitnije za ekipu Igora Kolakovića je to da je prekinuta crna serija poraza i da je sačuvan obraz. Valjda će od danas sve biti lakše po srpske momke, koji će se u petak sastati sa Kubom (7.00, TV Arena).

Najefikasniji u pobjedi nad Japancima bio je kapiten Ivan Miljković sa 26 poena, od čega pet iz bloka, a pratili su ga Miloš Nikić sa 14, Nikola Kovačević, Dragan Stanković i Marko Podraščanin sa po 12, dok je bitnu ulogu u majstorici petog seta imao Miloš Vemić.

Uz njegova četiri poena, od čega je jedan bio as udarac, Srbija je uspjela da slomi naizgled nesalomiv duh japanskog tima.

Odlučujuće poene u petom setu, za vođstvo od 9:6, donio je Srbiji Miljković, a poslije bloka "1 na 1" tehničara Vlada Petkovića, rezultat je bio 14:10 Za Srbiju. Ipak, bile su neophodne tri meč lopte i jedan Kolakovićev tajm-aut da mladi Borislav Petković konačno osvoji 15. poen.

REZULTATI 4. KOLA:

Argentina - Kuba 3:1
Egipat - SAD 0:3
Poljska - Iran 2:3
Brazil - Rusija 3:0
Srbija - Japan 3:2
Italija - Kina 3:0

TABELA: Brazil 10, Poljska 10, Rusija 9, Argentina 8, Italija 8, Iran 7, SAD 6, Kuba 6, Srbija 3, Egipat 3, Japan 2, Kina 0.

(MONDO, foto: fivb.org)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC