• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: I Kubanci bolji od "orlova"

Evropski šampioni ponovo poraženi na Svjetskom kupu u Japanu. Četvrti poraz pretrpjeli su od Kube, sa 3:1 u setovima (25:17, 25:21, 25:22, 25:17).

 ODBOJKA: I Kubanci bolji od "orlova" Izvor: MONDO

Izabranici Igora Kolakovića nisu imali rješenje za sjajne Kubance Fernanda Hernandeza i (21 poen) i Vilfreda Leona (17). U reprezentaciji Srbije najbolju partiju je pružio Nikola Kovačević (21 poen).

Najbolji srpski i evropski odbojkaši pružili su igru dostojnu svog renomea i kvaliteta samo u prvom setu. Brzo su poveli (5:1) i do kraja seta održavali vođstvo, a u nekoliko navrata ga i povećavali, prije svega poenima Ivana Miljkovića i starijeg Kovačevića.

U drugom setu je viđena velika borba i uzbudljiva završnica, koju je "prelomila" greška Miloša Terzića prilikom prijema servisa za 21:24. Kubanci su u narednom poenu iskoristili prvu set loptu i poravnali rezultat u setovima.

Treći set je pripao rivalima "orlova" prije svega sjajnom partijom Hernandeza (osam osvojenih poena u tom dijelu meča). Sa druge strane mreže, Srbe je predvodio Nikola Kovačević sa sedam.

Posljednji set donio je najmanje neizvjesnosti. "Orlovi" su bili najbliži izjednačenju pri vođstvu Kubanaca od dva poena (11:9), poslije čega su se rezultatski "odlijepili" na 16:11, i bez mnogo muke priveli meč kraju - 25:17 za svoju treću pobjedu, a četvrti poraz Srbije.

Subota je slobodan dan na Svjetskom kupu, kada će "orlovi" putovati u Hamamacu, gdje će u nedjelju igrati protiv Rusije.

(MONDO, foto: fivb.org)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC