• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MASTERS: Janko dobio Novaka!

Janko Tipsarević napravio preokret protiv Novaka Đokovića i prvi put ga savladao u karijeri - 3:6, 6:3, 6:3. Đoković sada navija za Ferera.

 MASTERS: Janko dobio Novaka!  Izvor: MONDO

Tipsarević je iznenadio sve, pa i svog prijatelja Novaka Đokovića!

Pobijedio ga je prvi put u karijeri i to u, verovatno, odlučujućem duelu sa plasman u polufinale posljednjeg Mastersa u godini.

Tipsarević - Đoković 2:1 (3:6, 6:3, 6:3) u ispunjenoj "02 Areni" u Londonu.

Tipsareviću, osim prestiža, ovaj meč nije mogao da donese plasman u polufinale. Đokoviću je mogao. A i dalje može. Ali, sada mora da navija za Davida Ferera da pobijedi Tomaša Berdiha.

Koliko Janko sada mora da žali za onom meč loptom u njegovom debitantskom meču na jednom Mastersu protiv Tomaša Berdiha! Da je tada pobijedio, sada bismo ga gledali u polufinalu. Ali, Janku svaka čast na svemu što je uradio u ovoj sezoni u kojoj je ušao među 10 najboljih na svijetu i pokazao da je zasluženo dobio priliku da igra na Mastersu.

Kapa dole Janku i na ovom meču. Jer, uopšte nije lako pobijediti Novaka Đokovića, a kamoli kad on vodi 1:0 u setovima i igra odlično.

Poslije tog prvog seta izgledalo je da će Đoković uspjeti da trijumfuje. Išao je ga je bekheng, forhend, slušao ga je servis (pogotovo drugi - imao je 81 procenat uspješnosti).

Janko je bio nervozan. Dozvolio je Novaku da mu oduzme servis i povede 3:1, a imao je nekoliko pogrešnih procjena u vezi sa tim da li je aut ili nije, pa je svaki put "gubio" i od "oka sokolovog".

Imao je Đoković dve vezane brejk šanse da ranije završi set, ali je Tipsarević uspio da se iščupa, veže četiri poena i produži sebi život u prvom setu. Ali, samo do narednog gema.

U drugom setu potpuni kambek odličnog Tipsarevića!

Počelo je maratonskim prvim gemom na Jankov servis (taj gem je trajao deset minuta). Uspio je Janko nekako da ga osvoji i obojica su držala svoje servise do 3:2.

Potom je Janko iskoristio pad u igru Đokovića i napravio je prvi brejk - 4:2. Međutim, Novak je odmah uzvratio ribrejkom. Ali, u narednom gemu, Đoković je napravio nekoliko novih grešaka, počeo je da ga izdaje servis i Janko je došao do još jednog brejka, a potom i do seta.

Treći set počeo je u Jankovom ritmu. Odmah je oduzeo servis Đokoviću, koji je ponavljao greške iz prethodnih mečeva u Londonu. A sa druge strane imao je razgoropađenog Tipsarevića koji je vraćao bukvalno svaku lopticu.

Ovaj turnir je potvrdio da Đoković nije onaj Đoković iz prvog dijela sezone. Odigrao je odličan set protiv Janka, ali to je bilo sve.

Kako je meč odmicao Tipsarević je bio odlučan u namjeri da konačno savlada svog prijatelja. Nakon što je napravio brejk u prvom gemu trećeg seta, Janko je bez većih problema držao svoj servis, a na kraju je napravio još jedan brejk (iskoristio je drugu od tri vezane brejk šanse) i ostvario prvi trijumf u četvrtom međusobnom okršaju sa Đokovićem.

Janko ide na zasluženi odmor,a Đoković mora da čeka ishod meča Ferer - Berdih.

Ako Ferer dobije Berdiha, prvi reket svijeta ide u polufinale, gdje ga čeka Rodžer Federer. Ako, pak, Berdih dobije Ferera, Đoković će takođe na odmor.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC