• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MASTERS: Berdih "eliminisao" Đokovića

Čeh pobijedio Ferera i obezbijedio sebi polufinalni megdan sa Congom, a Novaka eliminisao iz takmičenja. Ferer na Federera.

 MASTERS: Berdih "eliminisao" Đokovića Izvor: MONDO

Blizu, baš blizu bio je David Ferer da ostvari i treću pobjedu u Grupi A Masters kupa u Londonu i time omogući plasman u polufinale Novaku Đokoviću. Ipak, Tomaš Berdih je napravio preokret, savladao Španca (3:6, 7:5, 6:1), obezbijedio sebi prvo mjesto u grupi i polufinalni duel sa Žoom Vilfredom Congom, drugoplasiranim u Grupi B. Ferer će se za finale boriti sa Rodžerom Federerom.

Najbolji svjetski teniser je poslije poraza od Janka Tipsarevića ranije u petak imao nadu - da Berdih izgubi i drugi meč u Londonu, pa da im sa istim skorom odlučuje međusobni duel. U tom slučaju Novak bi bio drugi u Grupi A. Ferer je dobio prvi set, dva puta imao brejk prednosti u drugom, ali se sedmi igrač sa ATP liste digao poput Feniksa iz pepela i ostvario treći trijumf u osmom meču sa Fererom, prekinuvši mu niz od tri uzastopne pobjede.

Muku je mučio Berdih u početku sa prvim servisom, Ferer je igrao kao i u prethodnom dijelu turnira - odlično i zasluženo je dobio prvi set, u kome je viđena samo jedna brejk lopta. Španac je iskoristio za 5:3, a nedugo zatim došao i do 6:3.

Peti igrač planete ponovo je oduzeo servis protivniku za 2:1 u drugom setu, ali je Berdih odmah uzvratio - 2:2. Isti scenario viđen je i kasnije - Španac je stekao prednost za 4:3, a Čeh opet napravio ribrejk - 4:4.

To je dalo samopouzdanje 26-godišnjem Berdihu, igrao je sve hrabrije, sve više izlazio na mrežu i sve češće pogađao. S druge strane, Ferer je padao. To je Čeh iskoristio i napravio treći brejk, ujedno i izjednačio u setovima - 7:5.

A u trećem setu se više nije postavljalo pitanje pobjednika. Berdih je nastavio da dominira, poveo 5:0, a do konačnih 6:1 stigao je poslije ukupno 128 minuta.

TABELE

Grupa A: Berdih 2-1 (5:3), Ferer 2-1 (setovi 5:2), Đoković 1-2 (3:5), Tipsarević 1-1 (3:3) - Marej 0-1 (0:2).

Grupa B: Federer 3-0 (6:2), Conga 2-1 (5:3), Nadal 1-2 (3:5), Fiš 0-3 (2:6).

POLUFINALE (subota): Federer - Ferer (15 sati), Berdih - Conga (21 sat).

(MONDO, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC