• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MASTERS: Federer i Conga za trofej

Švajcarac savladao Davida Ferera u dva seta (7:5, 6:3), kao i Francuz Tomaša Berdiha (6:3, 7:5). Finale u nedelju popodne.

 MASTERS: Federer i Conga za trofej Izvor: MONDO

David Ferer srušio je u Londonu Endija Mareja i Novaka Đokovića, ali nije uspio da savlada Rodžera Federera ni u 12. međusobnom okršaju!

Prvo polufinale donijelo je veliku borbu i sjajan tenis, a Federer je još jednom dobrom partijom dokazao da je tempirao formu za završnicu sezone.

Poslije "rovovske borbe" na početku meča, u kojoj su oba tenisera čuvala svoj servis, Španac je prvi priprijetio u gemu u kome je Federer servirao za opstanak u setu. Ipak, nije uspio da osvoji svoj šesti gem.

To je ubrzo učinio Švajcarac.

Već u sljedećem gemu iskoristio je drugu brejk loptu, poveo sa 6:5 i stvorio priliku da servira za osvajanje prvog seta. To mu je pošlo za rukom u narednom, 12. gemu za konačnih 7:5

Četvrti teniser svijeta počeo je u istom ritmu i drugi set. Pri vođstvu 1:0 oduzeo je protivniku servis i zadržao prednost do kraja seta, kada je novim brejkom okončao susret - 6:3.

U finalu će za petu titulu na Masters kupu igrati sa Žo Vlifredom Congom, koji tek drugi put u karijeri nastupa na završnom turniru sezone (2008. ispao u grupi).

Conga je protiv Čeha Tomaša Berdiha prikazao karakterističnu partiju, baziranu na snažnim servisima i žestokoj igri sa osnovne linije. U prvom setu napravio je jedan brejk, a u drugom dva, naspram jednog Berdihovog.

Meč je završio svojim sedmim asom (Berdih nije imao nijedan), poslije sat i 33 minuta igre.

Federer i Conga u Londonu su se već sastali i to u prvom kolu, prije sedam dana, kada je Švajcarac pobijedio u tri seta - 6:2, 2:6, 6:4.

Federer je dobio šest od devet međusobnih susreta, od toga su se 2011. sastali čak šest puta i rezultat je 4:2 za možda i najboljeg tenisera svijeta svih vremena.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC