• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Veber prvi za kraj sezone!

Mark Veber pobijedio u trci za Veliku nagradu Brazila. Australijancu je pobjeda na Interlagosu bila prva u sezoni, koja je upravo završena. Rubens Barikelo okončao karijeru.

 F1: Veber prvi za kraj sezone! Izvor: MONDO

Mark Veber imao je devet pobjedničkih postolja ove sezone u Formuli 1, ali samo za druga i treća mjesta - nijedno prvo.

Dočekao je i on vrh, u Interlagosu za Veliku nagradu Brazila. Da to nije učinio u posljednjoj trci sezone, da je bio drugi ili treći, izjednačio bi rekord po broju postolja bez pobjede.

Ipak, u borbi za dvostrukim uzastopnim šampionom i klupskim drugom iz Red Bula, Sebastijanom Fetelom, ovaj put je Australijanac izašao kao pobjednik.

Zasluženo!

Nijemcu je u ovoj borbi odmogao kvar na mjenjaču njegovog bolida. Fetel je na kraju bio drugi. Vozač Meklarena Dženson Baton završio je kao treći.

Bodove su osvajali još Alonso (Ferari), Masa (Ferari), Sutil (Fors Indija), Rozberg (Mercedes), Di Resta (Fors indija), Kobajaši (Zauber) i Petrov (Reno).

Pred svojom publikom od Formule 1 oprostio se Rubens Barikelo. Brazilac je "najbrži cirkus" napustio u četrdesetoj godini, a prvu sezonu vozio je za ekipu "Džordan" davne 1993. godine.

Debitovao je u trci za Veliku nagradu Južne Afrike - 14. marta. U karijeri je sakupio 11 pobjeda, a najbolji rezultat mu je drugo mjesto 2002. godine. Oprostio se vozeći za Vilijams, a u Interlagosu bio je 14.

Poslije sezone u kojoj je voženo 19 trka titulu je lagano osvojio Sebastijan Fetel ispred Džensona Batona. Nijemac je na kraju imao 392 boda, a Britanac 270. Treći je Veber sa bodom prednosti u odnosu na Fernanda Alonsa na četvrtom mjestu (258/257).

Mark Veber osvojio je nagradu "DHL Najbrži krug". On je do nagrade došao poslije trke u Abu Dabiju kada je ostvario šesti najbrži krug u sezoni. I u Interlagosu je bio najbolji u ovoj disciplini.

Red Bul je bio ubjedljiv u konkurenciji konstruktora sa 650 bodova. Na drugom mjestu završio je Meklaren Mercedes sa 497 poena, dok je treći bio Ferari.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC