• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolaković: Presudilo iskustvo Italijana

Selektor Srbije zadovoljan igrom svog podmlađenog tima u posljednja dva seta meča protiv Italije, koji su izgubili sa 3:1 na Svjetskom kupu u Japanu.

 Kolaković: Presudilo iskustvo Italijana Izvor: MONDO

Igor Kolaković rekao je da je uprkos porazu od Italije na Svjetskom kupu zadovoljan nastupom mlađih igrača i dodao da je na kraju presudilo veće iskustvo "azura".

"Sve je bilo u skladu sa očekivanjima. U prva dva seta nismo igrali kako bi trebalo, ali smo u trećem od početka nametnuli dobar ritam. U četvrtom setu Italijani dominirali iskustvom, ali smo im dobro priprijetili. Zadovoljan sam kako su momci igrali i borili se u posljednja dva seta", rekao je Kolaković nakon poraza od 3:1 u Hamamacuu.

On je u prethodna dva meča na turniru pružio šansu mlađim igračima, a Srbiju u utorak očekuje duel protiv Brazila u osmom kolu Svjetskog kupa.

"Ovo je bila dobra prilika da se neki igrači odmore, a da mlađi dobiju šansu. Čeka nas veliki izazov protiv Brazila, nemamo često priliku da igramo protiv njih. Pokušaćemo da napravimo nešto više", dodao je Kolaković.

Srednji bloker Dragan Stanković pohvalio je mlađe kolege za sjajan otpor favorizovanoj Italiji.

"Poslije 2:0 vjerovatno niko nije očekivao da će se igrati još dva seta. Mlađi igrači su bili odlični, a za malo im je izmakao peti set. Protiv Brazila izaći sa prvom postavom. Nadam se dobroj igri i borbi, a vidjećemo da li će to biti dovoljno za trijumf", zaključio je Stanković.

Reprezentaciji Srbije je poraz protiv Italije bio šesti na takmičenju u Japanu, a uz to ima jednu pobjedu.

"Pružili smo dosta protiv Italije, svi su bili hrabri. Dobro smo se nosili tokom tri seta, a na kraju je presudilo iskustvo Italijana. Sada nas čeka svjetski prvak Brazil, jedna od najkvalitetnijih ekipa na svijetu. Hoćemo da odigramo što bolje i da probamo da stignemo do druge pobjede", naveo je libero Srbije Nikola Rosić.

Utakmica osmog kola Svjetskog kupa Srbija - Japan igra se u utorak od 10.20 časova po srednjeevropskom vremenu u Hamamacuu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC