• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FORMULA 1: Vraća se Kimi Raikonen

Bivši svjetski šampion Formule 1 Kimi Raikonen vraća se u “najbrži circus na svijetu”, ovoga puta u bolidu Lotus Renoa.

 FORMULA 1: Vraća se Kimi Raikonen Izvor: MONDO

Šampion iz 2007. godine sa ekipom Ferarija napustio je Formulu 1 dve godine kasnije i vozio svjetski reli šampionat, ali ipak ne može bez Formule 1.

Raikonen je prethodnih nedelja pregovarao sa ekipom Vilijamsa, ali nakon što dogovor nije postignut, uskočio je Reno i Finac je potpisao dvogodišnji ugovor sa ekipom koja će od sljedeće sezone nositi ime Lotus Reno.

"Oduševljen sam što se vraćam u Formulu 1 nakon dvogodišnjeg odsustva i zahvalan sam Lotus Renou na ovoj prilici. Vrijeme koje sma proveo u svjetskom reli šampionatu bilo je korisno u mojoj karijeri vozača, ali ne mogu da poreknem da je glad za Formulom jedan bila neizdrživa”, izjavio je Raikonen.

"Povratak u bolidu Lorut Renoa je bio jednostavan izbor jer sam impresioniran embicijama tima. Sada namjeravam da igram važnu ulogu u probijanju tima na čelo kolone”, dodao je Finac.

Ekipa Renoa tražila je vozača nakon što je postalo jasno da Robert Kubica neće uspjeti da se do početka nove szeone oporavi od povreda koje je zadobio na reliju u Italiji.

“cijelu godinu mi ponavljamo da je naš tim na početku potpuno novog ciklusa. Radili smo na tome da stvorimo temelje uspješnog tima i omogućimo da se uskoro borimo na najvišem nivou rekao je vlasnik Lotus Renoa Džerard Lopez i najavio još iznenađenja.

“kimijeva odluka da se vrati u Formulu 1 sa našim timom je prvi od nekoliko koraka koji će nas učiniti još ozbiljnijim konkurentom u budućnosti. Naravno radujemo se što ćemo sarađivati sa svjetskim šampionom. U ime tima želio bih da izrazim dobrodošlicu Kimiju u Neston, koji je poznat po humanom pristupu Formuli 1, rekao je Lopez.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC