• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Velika pobjeda! To smo mi

Srbija poslije silnih poraza na Svjetskom kupu pobedila Brazil u meču koji je "kariokama" bio od velike važnosti. Poslije trijumfa svi srećni.

 "ORLOVI": Velika pobjeda! To smo mi Izvor: MONDO

Srbija u Japanu neće obezbijediti olimpijsku vizu, ali se u Srbiju vraća sa velikom pobjedom protiv Brazila.

Aktuelni svjetski šampion poražen je sa 3:1, u meču koji je rezultatski mnogo više značio Brunu Rezendeu i njegovim učenicima.

Za "orlove" je više bio bitan zbog samopouzdanja. Ono je iz temelja bilo uzdrmano sa šest poraza od kojih su neki i od objektivno dosta slabijih selekcija (Argentina i Iran, bolji su bili još Kuba, Poljska, Italija i Rusija). Ipak, pošto su Žiba i drugovi bačeni na koljena, samopouzdanje je definitivno ojačano!

Iz tog razloga pobjeda protiv Brazila je možda i najvažnija. Toga je svjestan i selektor Igro Kolaković.

"Moramo da budemo izuzetno zadovoljni, jer nemamo puno prilike da igramo sa Brazilom, a pogotovo da ih pobjeđujemo", rekao je na početku selektor "orlova".

"Radilo se o izuzetno važnom meču sa 'karioke'. Njih je pobjeda protiv nas vodila na Olimpijske igre, a ovako će morati da potraže drugi put. Sa te strane je utakmica imala značaj".

Kolaković je istakao da je trijumf protiv Brazila znatno popravio raspoloženje u reprezentaciji bez obzira što je Srbija propustila priliku da na Svjetskom kupu obezbijedi vizu za London.

"Pobediti Brazil je veoma značajna stvar. Mi u našoj istoriji nemamo previše slavlja protiv njih. Za Brazil je bio vrlo važan meč i možda smo upravo zbog toga mi bili najbolji. Željeli smo da im pokvarimo planove, kao što su oni nama puno puta to činili".

Kada se pobijedi selekcija kao što je Brazil, logično je da je i sve u igri funkcionisalo besprijekorno.

"Igrali smo izuzetno dobro, hrabro, organizovano i mislim da smo zasluženo pobijedili", poručio je Igor Kolaković.

Mlađi od braće Kovačević u Japanu je imao "vatreno krštenje" protiv Brazila u seniorskoj konkurenciji.

"Još ne mogu da vjerujem da sam igrao protiv Brazila, protiv Žibe, Murilja... Stavrno sam iznenađen da smo ih tako lako dobili. Kada kažem lako, ne mislim bukvalno, jer je svaki set bio gust, ali je rezultat na kraju bio 3:1", rekao je Uroš Kovačević i priznao da je bilo malo treme pred utakmicu.

Nikola Rosić je prvi put u karijeri osjetio slast pobjede protiv najbolje odbojkaške reprezentacije u posljednjoj deceniji.

"Kvalitetno smo odigrali, uspjeli da se osvježimo i da napravimo dobru atmosferu. Bili smo uporni i svi smo željeli da pobijedimo Brazil. Na terenu nam se sve vratilo", naveo je srpski reprezentativac.

Dragan Stanković smatra da je pobjeda protiv Brazila vratila samopuzdanje igračima.

"Ušlli smo u meč sa velikom željom. Iskoristili smo dva dana odmora na najbolji način. Svako od igrača koji je danas dobio šansu pružio je maksimum i to je rezultatiralo pobjedom od 3:1".

Srednji bloker Marko Podraščanin svjestan je da Srbija nema šanse da u Japanu obezbijedi vizu za London, ali vjeruje da je veliki trijumf nad Brazilom vratio vjeru u ovaj tim, koji je prije samo dva mjeseca postao evropski šampion.

"Svi smo srećni. Pobijediti Brazil, najbolju ekipu na svijetu, je velika stvar, a što je najvažnije pokazali smo da možemo da dobijemo svakoga".

Tehničar Vlado Petković kaže da je bilo teško, ali slatko na kraju.

"Konačno smo shvatili da možemo da se nosimo sa svima. Bilo nam je jasno da ne možemo da prođemo, ali smo u šali pričali da ćemo još jednu jaku selekciju da povučemo sa nama, odnosno da je ostavimo vez vize. Odigrali smo protiv Brazila na nivou polufinala i finala Evropskog prvenstva", dodao je Petković i zaključio da mu je posebno drago što se meč završio rezultatom 3:1, a ne 3:2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC