• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Finale otvaraju Nadal i Monako

Španci i Argentinci u petak u Sevilji započinju finalni duel Dejvis kupa. Domaćini jurišaju na peti trofej, dok "gaučosi" žele prvu "salataru" u svojim vitrinama.

 DK: Finale otvaraju Nadal i Monako Izvor: MONDO

Finale Dejvis kupa između Španije i Argentine biće održano od 2. do 4. decembra u Sevilji.

Žrijebom je odlučeno da će finalni susret započeti Rafael Nadal i Huan Monako u petak u 14 časova, dok će se u drugom singlu sastati David Ferer i Huan Martin del Potro.

U subotu od 16 časova u igri dublova snage će odmjeriti Felisijano Lopez i Fernando Verdasko sa jedne strane i David Nalbandijan i Eduardo Švank sa druge strane mreže.

Posljednjeg dana, u nedjelju od 13 časova, igraće najprije Nadal i Del Potro, a zatim Ferer i Monako.

Španija će u Sevilji pokušati da osvoji treći trofej u Dejvis kupu u posljednje četiri godine. Oni su ukupno četiri puta u istoriji trijumfovali u ovom takmičenju (2000, 2004, 2008. i 2009).

Španci su se sa Argentincima do sada sastajali tri puta u Dejvis kupu, i svaki put su izašli kao pobjednici, uključujući i finale 2008. u Mar del Plati (3:1).

Sa druge strane "gaučosi" su do sada tri puta igrali finale, ali se nikada nisu domogli "salatare". Argentinci, koji su ove godine u polufinalu u Beogradu nadigrali Srbiju, poraženi su 1981, 2006. i 2008. godine.

Španci su veliki favoriti u ovom meču, prije svega jer će ih predvoditi drugi teniser svijeta Rafael Nadal, koji će se vratiti na Olimpijski stadion, na kome je osvojio titulu 2004. godine.

Rafa u Dejvis kupu ima skor 14-0 na šljaci, a Ferer 11-0, a impresivan je podatak da su Španci dobili posljednjih 20 mečeva kod kuće u Dejvis kupu, ukupno 22 na šljakastoj podlozi.

Domaćini tvrde da su se dobro pripremili za finale, vrijedno trenirali posljednjih dana i da spremno dočekuju veliki duel.

"Argentinci su potučeni su na svom terenu prije tri godine kada su bili favoriti i sigurno će im ovo biti prilika za osvetu. Ali smo se dobro pripremili za mečeve i igraćemo kao da nikada do sada nismo osvojili Dejvis kup titulu", rekao je Fernando Verdasko.

Argentinci su puni optimizma doputovali u Sevilju sa željom da isprave greške iz prošlosti i konačno stignu do dugo očekivane titule.

"Poslije izgubljenog finala kod kuće 2008. smo odrasli, napredovali u igri i sada imamo novu priliku. To je za nas sve davna prošlost. Ovde su sada novi igrači, drugačija podloga, drugi stadion i Španci jesu favoriti. Sve će biti drugačije nego u Mar del Plati, mi smo u odličnoj formi i potpuno smo fokusirani da prekinemo neugodnu tradiciju", istakao je najbolji argentinski teniser Huan Martin del Potro.

Osvajač "salatare" biće tim koji ostvari tri pobjede.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC