• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolaković: Analiza, pa London

Trener odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je poslije meča sa SAD da Svjetski kup nije izgubljeno vrijeme za njegovu ekipu.

 Kolaković: Analiza, pa London Izvor: MONDO

"Krenuli smo jako loše, a poslije druge runde sa mlađim igračima smo nagovijestili bolje dane i mislim da smo ih dočekali. Nismo se plasirali na OI, ali ovaj šampionat nije izgubljeno vrijeme", rekao je Kolaković poslije meča.

Srbija je u posljednjem kolu Svjetskog kupa u Japanu pobijedila SAD rezultatom 3:0 i završila na osmom mjestu.

"Bili smo znatno brži i lakši, dobro motivisani. Djelovali smo dobro u servisu i odbrani i poslije prvog seta su stvari išle znatno bolje nego što smo očekivali", kazao je Kolaković.

On je rekao da se nada da su igrači poslije SK "pametniji i bolji".

"Neke stvari ćemo morati da mijenjamo, unapređujemo kako bi se našli na Igrama, jer je najveće prokletstvo sporta rezultat. Iskreno se nadam da ćemo poslije ovog šampionata biti pametniji i bolji nego što smo bili do sad", istakao je Kolaković.

Na Olimpijske igre 2012. kvalifikovale su se Rusija, Poljska i Brazil, a Srbiju čekaju dodatne Evropske kvalifikacije.

"Očekuje nas težak turnir sa osam reprezentacija, koji je kao Evropsko prvenstvo osim što nema Poljaka i Rusa. Biće teško, prvi turnir je u maju za šta će biti potrebna velika psihička i fizička priprema", rekao je Kolaković.

Srednji bloker reprezentacije Srbije Marko Podraščanin rekao je da njegova ekipa treba što bolje da se pripremi za sljedeće kvalifikacije u maju.

"Najbolja naša utakmica, dosta lagano je izgledalo. Nismo ni mi ni oni igrali sa 100 odsto. Zasluženo smo pobijedili i završili turnir dobar način. Šta je tu je, ovo je dobar znak za sljedeće takmičenje da od prve utakmice krenemo da igramo, jer smo ovde zakasnili sa podizanjem forme", kazao je Podraščanin.

Najmlađi reprezentativac Srbije Mihajlo Mitić zamijenio je danas na mjestu tehničara Vladu Petkovića i odigrao cio meč.

"Velika pobjeda protiv olimpijskog prvaka. Odigrali smo kvalitetnije, igrali smo bolje u svakom elementu i zasluženo smo pobijedili. Iskusniji sam poslije SK, sada treba što bolje da se spremimo za sljedeći turnir", rekao je Mitić.

(Beta/MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC