• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Nadal Špancima donio "salataru"

Drugi teniser svijeta Špancima je obezbijedio petu titulu u Dejvis kupu. On je u odlučujućem duelu finala u Sevilji savladao Del Potra sa 3:1.

 DK: Nadal Špancima donio "salataru" Izvor: MONDO

Španci su kraljevi šljake, a Rafa Nadal i dalje je najbolji na svijetu na toj podlozi.

Drugi teniser svijeta potvrdio je to na četvrtom meču finala protiv Argentine u Dejvis kupu u Sevilji. Savladao je Huana Martina del Potra poslije velike borbe sa 3:1, po setovima 1:6, 6:4, 6:1, 7:6, i Špancima obezbijedio petu "salataru" u istoriji.

Prethodno Španija je osvajala titulu u Dejvis kupu 2000, 2004, 2008 i 2009. godine.

Na drugoj strani Argentinci su i četvrti put poklekli u samom finišu. Igrali su prije ovoga finala 1981, 2006. i 2008. godine i ostali praznih ruku.

Huan Martin del Potro bio je žestoko motivisan da poslije poena u dublu, Argentincima donese izjednačenje u finalnom meču. I počeo je fantastično. Nošen velikom podrškom sa tribina Olimpijskog stadiona u Sevilji potpuno je gospodario terenom u prvom setu (6:1). Ipak, Nadal je u nastavku zaigrao mnogo agresivnije i na svojoj omiljenoj podlozi dobio je naredna dva seta.

A borba za nezaborav viđena je u četvrtom setu - Del Potro spreman za igru na sve ili ništa "ispucao je" sve najbolje iz svog arsenala, dok je Nadal, na drugoj strani, bio odlučan da okonča bitku.

Neizvjesnost je potrajala sve do 11. gema, kada je Rafa napravio brejk, a zatim dobio priliku da servira za meč. Uporni Argentinac uspio je međutim da mu se revanšira i izbori taj-brejk.

Ipak, taj ribrejk kao da ga je iscrpio, pa je drugi teniser potpuno dominirao na terenu. Rafa je taj-brejk riješio u svoju korist sa maksimalnih 7:0 i poslije četiri sata igre svom timu donio je petu "salataru" ukupnim trijumfom od 3:1.

Peti meč finala između Davida Ferera i Huana Monako nije ni odigran.

Španija je u petak povela sa 2:0. Rafael Nadal je pobijedio Huana Monaka sa 3:0 (6:1, 6:1, 6:2), a David Ferer je savladao Huana Martina del Potra - 3:2 (6:2, 6:7, 3:6, 6:4, 6:3).

U dublu su Argentinci David Nalbandijan i Eduardo Švenk bili bolji od Fernanda Lopeza i Fernanda Verdaska sa 3:0 6:4, 6:2, 6:3) i smanjili prednost Španaca na 2:1.

Španci su tako sjajnu nisku nepobjedivosti na domaćem terenu produžili na 21 meč. Oni su trijumfom nad Argentinom, od koje su bili bolji i u finalu 2008. u Mar del Plati, stigli do 23. pobjede zaredom na šljakastoj podlozi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC