• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: "Orlovi" uvjereni u plasman na OI

Aleksandar Atanasijević i Miloš Vemić smatraju da posljednji mečevi na Svjetskom kupu potvrđuju da Srbija zaslužuje da igra u Londonu.

 ODBOJKA: "Orlovi" uvjereni u plasman na OI Izvor: MONDO

Odbojkaška reprezentacija Srbije zauzela je osmo mjesto na Svjetskom kupu u Japanu ostvarivši pet pobjeda, uz šest poraza. Evropski prvak nije uspio da obezbijedi olimpijsku vizu, jer su se samo tri najbolje selekcije plasirale na turnir u London.

Međutim, u taboru "orlova" preovladava optimizam i uvjerenja da će na jednom od naredna dva kvalifikaciona turnira sljedeće godine uspjeti da se domognu Olimpijskih igara. Dodatnu vjeru u to pružaju im posljednje partije na Svjetskom kupu.

"Na početku turnira sputao nas je umor, ali smo u završnici takmičenja uspjeli da izađemo iz krize. Pokazali smo u posljednjim mečevima da zaslužujemo olimpijsku vizu. Daćemo sve od sebe da već na sljedećem kvalifikacionom turniru u Bugarskoj izbori plasman na OI u Londonu", rekao je Aleksandar Atanasijević.

Mišljenje saigrača iz reprezentacije dijeli Miloš Vemić.

"Posljednjih nekoliko utakmica smo odigrali super. Možda bi se bolje adaptirali na uslove da smo došli ranije. Prvih nekoliko utakmica nisu pružile realnu slika naših mogućnosti", rekao je Miloš Vemić.

On je dodao da je zadovoljan debijem za reprezentaciju na međunarodnom takmičenju.

"Ubijeđen sam da ćemo igrati na OI, ovo je najbolja ekipa u Evropi. Imamo odličan spoj mladosti i iskustva i sjajnu atmosferu u timu. Ovo je moj prvi zvanični turnir u dresu reprezentacije i predstavlja krunu dosadašnje karijere", rekao je Vemić.

Sljedeći, kontinentalni kvalifikacioni turnir za OI igraće se od 8. do 13. maja 2012. u Sofiji. Na turniru će učestvovati osam selekcija: Srbija, Bugarska, Italija, Njemačka, Finska, Španija, Slovenija i Slovačka. Plasman na OI u Londonu izboriće samo pobjednik.

U slučaju da se ni na tom turniru ne kvalifikuje za Igre, selekcija Srbije imaće još jednu šansu, na takmičenju u junu u Japanu ili nekoj od evropskih zemalja.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC