• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troicki: Mogao sam u Top 10

Novak Đoković završio je godinu na prvom mjestu ATP liste, Janko Tipsarević kao deveti, a Viktor tek na 22. poziciji, mada je ljetos bio 12.

 Troicki: Mogao sam u Top 10 Izvor: MONDO

Dok se dvojica naših najbolje rangiranih tenisera zasluženo odmaraju, Viktor Troicki je plaže Maldiva ostavio za sobom i već stigao da odradi kondicione pripreme na Zlatiboru.

Kao i ostale igrače iz svetskog vrha, očekuje ga naporna 2012, sa programom koji pored uobičajenih turnira i takmičenja u Dejvis kupu podrazumeva i Olimpijske igre.

Troicki je u razgovoru za "Sportski žurnal" poručio da se neće štedeti.

"Biću na Olimpijadi, kao debitant, a za reprezentaciju ću igrati zato što to volim. Biće teško, ali svi će morati da se prilagode, posebno oni najbolji".

Viktor je u drugom delu sezone pao u formi i nije uspeo da odbrani veliki broj bodova osvojen 2010. godine.

"U junu sam dostigao najbolji rejting u karijeri, završio sam godinu na 22. mestu, što mi je takođe rekord, ali nisam zadovoljan".

On je konstatovao da je sve počelo porazom od Endija Mareja na Rolan Garosu, kada je vodio sa 2:0 u setovima i imao brejk prednosti u trećem.

"Imao sam dobijenu partiju za plasman u četvrtfinale, gde bih igrao sa Argentincem Čelom, ali nisam završio posao i to me je dosta koštalo. Bio sam neraspoložen i tužan, teško sam se oporavio, a onda sam opet izgubio dobijene mečeve protiv Monfisa u Montrealu i Falje na US openu", podseća Viktor.

"Te ispuštene pobede su me verovatno koštale plasmana na Masters i završetka godine u svetskom Top 10. Jedan od ciljeva u sledećoj sezoni je da mi se takve stvari ne ponove".

Troicki je na Zlatiboru radio sa kondicionim stručnjakom Damirom Jelisavčićem, a u sredu se seli u Nemačku, gde ga u Haleu očekuje teniski trener Jan de Vit.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC