• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šoštar: Prvak Evrope u teškoj situaciji

Predsjednik kluba izjavio je da su crno-bijeli primorani da meč za Superkup Evrope, protiv italijanske Savone (četvrtak, 20.30), igraju u gostima.

 Šoštar: Prvak Evrope u teškoj situaciji Izvor: MONDO

Aleksandar Šoštar naveo je da se klub nalazi u teškoj, pa čak i kritičnoj finansijskoj situaciji i da to ne bi smjelo da se događa aktuelnom šampionu Evrope.

"Situacija je kritična već duže vrijeme, a mogla bi da bude riješena ako bi bilo dobre volje. Nadam se da će naša publika u budućnosti imati priliku da prisustvuje tako velikoj utakmici, kao što je finale Superkupa Evrope", rekao je Šoštar na konferenciji za novinare na Banjici.

Utakmica za Superkup obično se igra na neutralnom terenu, ali se ove godine niko nije prijavio za organizaciju - osim Savone, kao jednog od aktera.

Kako saznaje MONDO, Italijani će snositi troškove putovanja i boravka Partizanove ekspedicije, kao i svih zvaničnih lica.

Šoštar je konstatovao da klub dobija pomoć Ministarstva omladine i sporta, kao i grada Beograda, ali da je preduzećima koja ulažu u sport "posljednji na listi".

"Vaterpolo savez Srbije nedavno je podigao kredit, kako bi reprezentacija otputovala na EP u Zagrebu. I mi smo u sličnoj situaciji, samo se plašim da nećemo moći da podignemo kredit. Mislim da prvak Evrope ne bi trebalo da se nađe u takvoj situaciji".

Pomoćni trener Uroš Stevanović (Igor Milanović izdržava posljednji meč suspenzije) rekao je da će okršaj sa Savonom iskoristiti kao pripremu za gostovanje Egeru u Evroligi.

Utakmicu sa tom mađarskom ekipom nazvao je najvažnijom u ovom dijelu sezone.

"Savona je u vrhu italijanskog prvenstva, jedina ekipa koja je uspjela da na svom terenu pobijedi Pro Reko. Najviše pažnje obratićemo na centra Rikarda i reprezentativca Crne Gore Mlađana Janovića".

Stevanović smatra da se crno-bijeli nalaze u usponu forme i da su spremni na eventualnu grubu igru domaćina, koji će ovom utakmicom svečano pustiti u rad novi bazen.

(Tanjug/MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC