• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer: Mogu opet na vrh

Švajcarac zadovoljan formom na kraju sezone, a za dogodine najavljuje novi pohod na prvo mjesto ATP liste. "Neću odjednom prestati da igram", kaže on.

 Federer: Mogu opet na vrh  Izvor: MONDO

Minula sezona neće ostati Rodžeru Federeru u lijepom sjećanju. Prvi put od 2002. godine nije osvojio nijedan od "glavnih" turnira, a ni četiri izgubljena finala od Novaka Đokovća mu ne daju razlog da se nada novoj vladavini.

Ipak, kaže da još želi da osvaja trofeje i da mu godine ne smetaju da ponovo pravi velike planove.

"Da li sam iznenađen zbog gladi za trofejima u ovim godinama? Ne, zato što sam uvijek očekivao da će ovako biti. Nikad nisam vidio sebe kao nekog ko će početi da nestaje sa terena i ko će na kraju prestati da voli tenis. Moje tijelo odlučuje kada je vrijeme za kraj, ali to se neće desiti odjednom", rekao je on.

Treći teniser svijeta ne krije želju da obori rekord Pita Samprasa po broju nedjelja na prvom mjestu ATP liste (286). Rafael Nadal ga je u junu 2010. godine spriječio u tome nedjelju dana ranije.

"Ima do toga još dosta vremena, ali ko zna? Jednog dana možda i stignem tamo. Morao sam neko vrijeme da zaboravim na borbu za tron zato što sam znao da će mi Novak nevjerovatnom igrom ove godine pobjeći. Ipak, iznenada sam počeo da igram dobro, pobijedio 17 mečeva uzastopno i vratio se na mjesto uspjeha. Opet sam 'u priči', to je zanimljivo i uzbudljivo".

Federer (30) završio je sezonu osvajanjem tri posljednja turnira - u Bazelu, Parizu i Londonu. Osvojio je 4.000 ATP poena, koji će mu omogućiti eventualni napad na vrh ATP liste u drugoj polovini 2012. godine.

U opširnom intervjuu Njujork Tajmsu, Švajcarac se prisetio i polufinala US opena sa Novakom Đokovićem. Kako kaže, bolan poraz ga nije natjerao da promijeni trenera Pola Anakonea.

"Znam kada neko radi dobar posao, a kad ne radi. Rekao sam mu (Anakoneu) da to što je Đoković 'zviznuo' forhend pored mene i da to što sam promašio meč loptu nema nikakvog uticaja na moju odluku da radim s njim", zaključio je nepomirljivi Švajcarac, nastariji među najboljih 25 tenisera.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC