• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel: Optimizam pred Skoplje

Rukometaši Borca m:tel u srijedu od 18 časova u Skoplju gostuju Vardaru u 12. kolu regionalne SEHA lige.

 Borac m:tel: Optimizam pred Skoplje Izvor: MONDO

Poslije briljantne pobjede nad španskim Aragonom (31:22) u revanš utakmici trećeg kola Kupa pobjednika kupova, koja nažalost nije bila dovoljna za prolaz u sljedeću rundu takmičenja, Banjalučane čeka novi ispit, skopski Vardar, koga su pobijedili na startu regionalnog takmičenja (37:29).

"Utakmica iz prvog kola i ova sada biće dvije različite priče. Tada su Skopljanci bili praktično na početku priprema, a mi već koliko toliko uigrani, tako da će takav rezultat biti veoma teško ponoviti. Sigurno je da će to ponovo biti dobra i kvalitetna utakmica protiv velikog rivala, koji je i dalje jedan od favorita za osvajanje premijerne sezone regionalnog takmičenja. U duelu sa Aragonom smo pokazali da smo sazreli kao ekipa i da ćemo u svaki sljedeći susret ulaziti sa željom da pobijedimo, a da li ćemo to uspjeti da ostvarimo u Skoplju ostaje da se vidi", rekao je trener Borca m:tel Dragan Marković za "Glas Srpske".

Pivot Banjalučana Stanko Sabljić je daleko veći optimista.

"U premijernom meču novoformiranog takmičenja, koji je odigran u "Boriku", savladali smo Skopljance sa 37:29 i želio bih da se to ponovi. Optimizam gradim na visokoj pobjedi protiv Aragona, ali i činjenici što smo ponovo došli u formu koju smo imali na početku sezone".


Desno krilo crveno-plavih Nikola Tešić je rekao da ih očekuje veoma teška utakmica.

"Svjesni smo da Vardar iz utakmice u utakmicu igra sve bolje, ali sigurno je da ćemo ostaviti srce na parketu. Moramo broj grešaka smanjiti na minimum, a pokušaćemo da ih i iznenadimo brzom igrom. Vjerujem da bismo takvim pristupom mogli da dođemo do povoljnog rezultata",
izjavio je Tešić.

Direktor Banjalučana Boris Đogo još jednom se osvrnuo na revanš susret sa Aragonom.

"Od naših rivala iz Španije dobili smo velike pohvale za organizaciju, ambijent u dvorani, a pogotovo za dobru igru, kojom ih zamalo nismo eliminisali iz daljeg takmičenja u kojem su jedan od favorita. Dogovorili smo se da se naša saradnja i dalje nastavi i vjerujem da je ova utakmica pravi putokaz našeg ispravnog rada. Ako želimo da ostvarimo ono što nam je prioritetni cilj, a to je osvajanje titule prvaka BiH i plasman u Ligu šampiona, moramo tim putem da nastavimo", rekao je Đogo.

Njega najviše raduje činjenica što su ljubitelji rukometa u "Boriku", ali i putem malih ekrana u cijeloj Republici Srpskoj, pa i šire, imali priliku da vide dobru igru Borca m:tel.

"Većina još nije ni svjesna koliko vrijedi pobjeda protiv španskog kluba od devet golova razlike. Ali, neću pogriješiti kada kažem da je to kao kada bi neki fudbalski klub iz BiH pobijedio Valensiju sa 3:0, odnosno košarkaški Kahu Laboral za 15 poena razlike",
naglasio je Đogo.

Poslije meča u Skoplju, Banjalučane do kraja godine očekuju još dva ispita u SEHA ligi. Sljedeću srijedu, 14. decembra, gostuju u Prešovu, gdje će odmjeriti snage sa Tatranom u odgođenom susretu devetog kola. Poslije toga u četvrtak, 22. decembra, gostuju u Šapcu, gdje protiv Metaloplastike igraju susret iz 11. kola.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC