• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Idemoooo... na Balkon!

Najbolji srpski rukometaši slave. Zasluženo! Ušli su u finale Evropskog prvenstva. Ali, nemaju mnogo vremena da se raduju, jer žele da osvoje zlato.

 "ORLOVI": Idemoooo... na Balkon! Izvor: MONDO

Kakav dan za srpski sport!

Počeo je pobjedom Novaka Đokovića u polufinalu Australijan Opena, trijumfom su ga nastavili vaterpolisti na istom stepenu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu, a završili su ga rukometaši plasmanom u finale Eura, poslije velike pobjede nad Hrvatskom.

Ovo je najveći uspjeh srpskog rukometa. Nikada do sada nismo igrali finale velikog takmičenja… Igraćemo ga u nedjelju protiv Danske.

"Orlovi" kao da nisu svjesni rezultata koji su napravili. Dok su Hrvati pognutih glava prolazili pored predstavnika medija i nevoljno davali izjave, Srbi su blistali od sreće.

Rajka Prodanovića smo zamolili za jednu "jaku" izjavu.

"Poslije Poljaka sam rekao: 'Za ovo živimo, umiremo i ne damo nikom da nam uzme slavlje kod kuće".

Draga Marjanac pojavio se bez dresa, a trener Vladan Jordović ga je opomenuo.
"Gdje ti je dres, odmah ga nađi. Nemamo više garnitura, kako ćeš da igraš finale".

Drugi golman "orlova" kratko je odgovorio: "Ne brini se, snaćiću se", a zatim iznio utiske polufinala.

"Ovo je kao da smo osvojili zlato. Osjećam se kao penzioner", aludirao je Marjanac na to što su rukometaši plasmanom u finale Evropskog prvenstva stekli pravo na nacionalna priznanja".

Nenad Vučković je pred početak EP rekao da je vrijeme i da rukometaši završe na balkonu Skupštine grada. Sada ih od čuvene terase dijeli samo jedan stepenik.

"Nevjerovatno! Ovako nešto proživljavamo prvi put u našim karijerama. Uz ogromnu pomoć publike stigli smo do finala", rekao je Vučković i dodao:

Svi mi znamo kako nam je bilo prije meča. Bili smo pod velikim pritiskom. Naši sportisti su imali sjajne rezultat prethodnih godina, a mi smo imali želju da im se priključimo. Jedne godine sam gledao doček vaterpolista preko televizije i tada sam rekao sebi da mi je ovo da doživim, pa da 'umrem'. Evo, ostao je još jedan korak do našeg sna.

"Snovi se ostvaruju. Još nismo svjesni šta smo uradili. Prvo poluvrijeme smo odigrali loše, prije svega u odbrani, ali smo u nastavku ispoštavali dogovor sa poluvremena i sve je došlo na svoje", blistao je Bojan Beljanski.

Alem Toskić perfektno je odradio svoj posao u drugom poluvremenu. Davao je ključne golove, a u odbrani zasutavio odlične napadače Hrvatske.

"Mučili smo se u prvom dijelu, ali smo u drugom poluvremenu dodali gas i na kraju zasluženo pobijedili. U finalu će nijanse odlučivati, odlično se poznajemo sa Dancima", osvrnuo se i na naredni meč kružni napadač Srbije.

Nikola Manojlović kaže da su poslije pobjeda protiv Hrvatske u njemu proradile emocije koje do sada nije doživio. Stub odbrane "orlova" pohvalio je i protivnika.

"Obzirom na važnost utakmice i na ono što uvijek nosi duel sa Hrvatskom, ponašanje igrača oba tima je bilo na vrhunskom nivou. Nije bio nijedan incident, koškanje, sve je bilo maksimalno korektno".

BALIĆ: SRBIJA MOŽE DO ZLATA

Koliko su samo ovakvih utakmica u svojoj karijeri odigrali Igor Vori i Ivano Balić. Teško da i oni znaju. Ipak, meč sa Srbijom, u Beogradu, u polufinalu Evropskog prvenstva, i za njih je bio nešto novo.

Kao veliki sportmeni strpljivo su odgovarali na pitanja novinara.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali dobro. Imali smo polukontru i kontru, ali nismo uspjeli da stvorimo veću razliku. Srbija je nošena sjajnom publikom uspjela da se podigne u drugom poluvremenu i da pobijedi. Uz ovakvu atmosferu Srbija može do zlata u nedjelju", rekao je Balić.

"Osjećaj poslije ovakvog poraza može da bude samo loš. Atmosfera je bila odlična u dvorani i kao da je bila glavni problem Srbima što su loše odigrali prvo poluvrijeme. Bili su grogirani, a mi tu šansu nismo iskoristili", podvukao je Vori.

(V. Sukdolak, MONDO, foto FoNet, Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC