• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ANKETA: A, u nedjelju?

Petak, 27. januar nećemo zaboraviti. Ali, po čemu ćemo pamtiti nedjelju, 29. januar? Šta vi mislite? Mogu li srpski sportisti do tri titule u jednom danu?

 ANKETA: A, u nedjelju? Izvor: MONDO

Nijedan sportista se ne priprema da izgubi u finalu.

Da, tačno je da je ono što su Novak Đoković, vaterpolisti i rukometaši ostvarili u petak veliki, veliki uspjeh i da, tačno je da im niko neće zamjeriti ako na tome i ostane, ali...

Potpuno je jasno da će se srpski vrhunski sportisti, svi do jednog, boriti do posljednjeg atoma snage da nam nedjelju učine još nezaboravnijom od petka.

Novak Đoković braniće titulu na Australijan openu protiv "vječitog rivala" Rafaela Nadala. Meč bi trebalo da počne u 9.30 po našem vremenu, ukoliko se prije toga ne oduži finale miks dublova.

Đoković, prvi teniser svijeta i Nadal, drugi na ATP listi, do sada su se sastajali 29 puta i skor je 16:13 u korist Španca, ali... I ptičice na grani već znaju podatak da je Đoković šest puta pobijedio godinu dana starijeg rivala sa Majorke tokom 2011. godine, od čega dva puta u gren slem finalima. Prvo na Vimbldonu, a onda i na US Openu.

Stoga, srpski as imaće psihološku prednost, ali će se Španac bar malo osjećati fizički spremnije, jer je svoj polufinalni duel sa Rodžerom Federerom odigrao u četvrtak i na terenu proveo znatno manje vrijeme, uz manji utrošak energije od Đokovića, koji je u petak odigrao nezaboravni meč sa Endijem Marejem u polufinalu i to u trajanju od četiri sata i 51 minut.

Potom, na programu je finale Evropskog prvenstva u vaterpolu između Srbije i Crne Gore. Početak meča u holandskom Ajndhovenu zakazan je za 15.30 i biće to repriza EP u Malagi, održanog u julu 2008. godine, kada su nas Crnogorci pobijedili poslije dva produžetka rezultatom 6:5!

To je Crnogorcima bila prva titula od raspada državne zajednice, koja je vladala Evropom i uzimala titule 2001. pod imenom Jugoslavija i 2003. pod imenom Srbija i Crna Gora.

Posljednji put, Srbija je bila šampion Evrope 2006. godine u Beogradu i biće ovo savršena prilika da se "delfini" i revanširaju Crnogorcima i vrate primat na kontinentu, što bi bilo peto srpsko zlato, računajući i sve prethodne države.

Sa Crnogorcima su se već sastajali u Ajndhovenu i izgubili u utakmici koja im nije značila ništa, a našim rivalima sve. Motivisaniji, braća Janovići i drugovi dobili su Srbiju 11:7, prošli dalje i izbacili Hrvate, a potom su u petak odigrali triler sa Mađarima i pobijedili poslije produžetka rezultatom 14:13.

Time su dokazali da nisu slučajno u finalu, u kojem će igrati protiv Vanje, Andrije, Nikole, Miloša, Slobodana i ostalih, koji su u petak deklasirali svjetske šampione Italijane, rezultatom 12:8.

"Znamo se, igrali smo. Biće veliki duel, nema nikavih tajni", rekao je srpski selektor Dejan Udovičić.

Za kraj, ponovo rukomet.

Poslije nezaboravnog duela sa Hrvatskom u polufinalu i pobede od 26:22, "orlovi" Veselina Vukovića pokušaće da urade nešto što nikada, ni u jednom sportu, ni pod kojim uslovima - nije lako. Da pobijede istog rivala dva puta na istom takmičenju.

U finalu Evropskog prvenstva u Srbiji, naši junaci sastaće se sa Danskom (17.00), jednim od favorita, kojeg smo dobili u grupi, u drugom kolu, rezultatom 24:22. Ukoliko Momir, Darko, Marko, Ivan, Rastko, Žarko, Dalibor, Nenad, Rajko i ostali uspiju u tome, postaće prva generacija srpskog trofejnog sporta koja je uspjela da postane prvak Evrope.

Jugoslavija je bila olimpijski šampion dva puta i prvak svijeta, ali od kada su 1996. godine uvedena evropska prvenstva, jedina srpska medalja ostaće ta debi bronza u Španiji, kada je takođe pobijedila Hrvatsku.

S druge strane, Danci su jednom bili šampioni kontinenta, 2008. godine u Norveškoj.

Tada, Srbija nije bila ni učesnik, dok je dve godine kasnije u Austriji poslana kući već poslije prve faze sa tri glatka poraza. Upravo zato, plasman Vukovićevih momaka u finale je vanserijski rezultat, veliki povratak srpskog rukometa, ali što "orlovi" kažu: "Zar da izgubimo pred 22.000 navijača?"

Može li srpski sport da napravi još jedan istorijski "het-trik" u nedjelju, 29. januara 2012. godine? Glasajte u ANKETI.

MONDO će i u nedjelju sa vama zajedno "drhtati" od ujutru do uveče!

Živio (srpski) sport!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC