• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ajkule" bi da ujedu i "delfine"

Oskoljeni pobedom nad Mađarskom u sjajnom polufinalnom duelu, Crnogorci žele drugu pobjedu nad Srbijom u Ajndhovenu i zlatnu medalju.

 "Ajkule" bi da ujedu i "delfine" Izvor: MONDO

U nedjelju, od 15.30 časova, novi vaterpolo spektakl, novi duel Srbije i Crne Gore, reprezentacija koje su na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu pokazale da su trenutno u najboljoj formi.

Crnogorci su igrali neubjedljivo u grupi, sve do meča sa Srbijom kada su pokazali da su nepravedno otpisani iz borbe za medalje. U spektakularnom polufinalnom meču protiv Mađarske odigrali su srcem i zasluženo izborili pravo da se protiv Srbije bore za zlatnu medalju.

Repriza finala EP iz Malage prije tri godine.

Igrači obje reprezentacije se odlično poznaju. Uostalom, mnogi su igralii zajedno u reprezentaciji Srbije i Crne Gore ili u klubovima. Prije svega, to su dobri prijatelji. Naravno, kad je u pitanju zlatna medalja na Evropskom prvenstvu onda se stavi "pauza" na prijateljstvo.

Osokoljeni pobjedom nad Mađarskom, Crnogorci su puni samopouzdanja i želje da se domognu trona.

"Fantastična utakmica protiv Mađarske! Ne volim da komentarišem suđenje, ali je i laik vidio šta se dešavalo na bazenu. Dobili smo utakmicu, to je najvažnije. Izvukli smo se srcem, muški do kraja. Srebrom se nećemo zadovoljiti, u finale idemo maksimalno koncentrisano“, izjavio je odlični golman crnogorske reprezentacije Miloš Šćepanović, prenose podgoričke "Vijesti".

Mlađan Janović je odigrao maestralno protiv Mađara. Postigao je pet golova, a u finišu posljednje četvrtine isključen je sa pravom zamjene. Ni njemu nije bilo jasno zašto. Ali, to je sada prošlost.

"Vidjelo se od početka da je suđenje jako loše, ali smo uspjeli protiv toga i zasluženo smo došli do finala. Sada idemo da osvojimo Evropsko prvenstvo“, poručio je dečko srpske teniserke Jelene Janković.

Vladimir Gojković je istakao da ekipa "nije mislila da je Mađarska bolja, jer je protiv Srbije pokazala da vredi“.

"Čudan je bio kriterijum suđenja, ali je bilo i naših grešaka kada smo vodili dva razlike. Ovo je velika pobjeda, a vidjelo se da je Mađarima ovo takmičenje mnogo značilo, jer su vratili starije igrače, koji su bili motivisaniji nego mlađi. Uspjeli smo da ih pobijedimo, čeka nas novi meč sa Srbijom“, rekao je Gojković.

Igrač Jadrana je dodao da je Srbija "vjerovatno najteži rival“.

"Ali, i mi smo Srbiji najteži protivnik, što smo pokazali i u onom meču u grupi. Ubijeđen sam da imamo snage da odigramo još jednu utakmicu, iako smo imali mnogo teži raspored od Srbije i manje vremena za odmor, ali kada smo došli dovdje nećemo da odustanemo", rekao je Gojković.

(MONDO - foto: Fonet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC