• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Srbija je prvak Evrope!!!

Srbija pobijedila Crnu Goru 9:8 (1:1, 2:3, 3:1, 3:3) u finalu EP u Holandiji. Po dva gola Stefana Mitrovića i Vanje Udovičića. Mađari treći.

 VATERPOLO: Srbija je prvak Evrope!!! Izvor: MONDO

Prvi put poslije 2006. godine i Evropskog prvenstva u Beogradu, Srbija je ponovo na evropskom tronu!

Finale Evropskog prvenstva u Ajndhovenu bilo je očekivano neizvjesno i tvrdo. Igralo se gol za gol, a Srbija je u posljednjoj četvrtini povela 8:6. Međutim, raspucani Aleksandar Radović unio je dodatnu neizvesnost. Golovima igrača Partizana, Crna Gora je došla do izjednačenja, ali Srbija ima Vanju Udovičića.

Golom svog kapitena Srbija je došla u vođstvo, koje je sačuvala sjajnom odbranom, predvođenom sjajnim Slobodanom Sorom!

Odlična Srbija, ali i odlična Crna Gora. I jedni i drugi su zaslužili da igraju finale. Presudila je odlična odbrana Srbije, pogotovo u situacijama kada je imala igrača ili dva manje u bazenu. Izvanredno je branio Slobodan Soro, koji je zaustavio i peterac Nikoli Janoviću.

Crna Gora je do posljednje četvrtine imala šest puta igrača više, a onda je u odlučujućem dijelu igre imala čak osam napada sa igračem više ili dva igrača više.

Statistika to potvrđuje - Srbija je dala sedam golova iz 13 napada sa igračem više, a Crna Gora samo pet iz 14 takvih situacija. Pritom, Srbija je jednom imala dva igrača više u bazenu (i tu priliku je iskoristila), a Crna Gora je tri puta imala dva igrača više i samo jednom je dala gol iz takve situacije.

SRBIJA: Soro, Šaponjić, Gocić, Udovičić 2, Ćuk, Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 1, Rađen 1, Filipović 1, Prlainović 1, Stefan Mitrović 2, Branislav itrović.

CRNA GORA: Šćepanović, Brguljan, Pasković 1, Petrović, Klikovac, Radović 3, Nikola Janović 1, Mlađan Janović, Ivović 2, Zloković, Gojković 1, Jokić, Radić.



ZLATNU MEDALJU OSVOJILI SU:

golmani: Slobodan Soro i Branislav Mitrović
igrači: Aleksa Šaponjić, Živko Gocić, Vanja Udovičić, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Milan Aleksić, Slobodan Nikić, Nikola Rađen, Filip Filipović, Andrija Prlainović i Stefan Mitrović.

Selektor: Dejan Udovičić
asistenti: Dejan Stanojević, Vladimir Pavlović i Miloš Ćirić
Doktor: dr Nebojša JEREMIĆ
Fizioterapeut: Goran GOLUBOVIĆ
Tim menadžer: Marko STEFANOVIĆ


Jedna zanimljivost: zlatnu medalju osvojili su na 27. rođendan Nikole Rađena! Kakav rođendanski poklon za njega!

Bronzana medalja pripala je Mađarskoj, koja je pobijedila Italiju 12:9.

TOK UTAKMICE

I ČETVRTINA

Velika borba u plivalištu "Peter van den Hugenband"! Odlični su bili golmani - Slobodan Soro i Miloš Šćepanović. Po jedan gol na obje strane. Najprije je Stefan Mitrović doveo Srbiju u vođstvo sa igračem više (to je bio treći napad sa igračem više za "delfine"), a onda je brzo izjednačio Nikola Janović, takođe sa igračem više.

Srpski tim nije imao sreće u prvoj četvrtini, jer je čak tri puta pogađao okvir gola (Miloš Ćuk, Vanja Udovičić i Nikola Rađen).

II ČETVRTINA

Počelo je golom Rađena sa igračem više i Srbija je ponovo bila u prednosti. Ali, u narednom napadu sjajan udarac Aleksandra Ivovića za 2:2. Igrale su se čvrste odbrane, ali bilo je i nervoze kakvo nosi finale. Ponovo je zablistao Slobodan Soro! Odbranio je peterac Nikoli Janoviću i sprečio Crnogorce da pređu u vođstvo. Potom Srbija ne koristi novog igrača više (u tom trenutku odnos je bio dva gola iz šest napada sa brojčanom prednošću u bazenu), ali treba istaći i sjajne odbrane Miloša Šćepanovića.

Konačno je Srbija odigrala sjajan napad sa igračem više, lopta je došla do najboljeg strelca srpskog tima na šampionatu, Duška Pijetlovića za 3:2. Ali, opet Aleksandar Ivović neodbranjivo štuira i ponovo je egal - 3:3.

Novi napad sa igračem više Srbija ne koristi, što kažnjava Vladimir Gojković novim golom sa distance. Crna Gora je prešla u vođstvo 4:3. Još jednom je Srbija bila u prilici da poentira sa igračem više, ali je lopta poslije udarca Filipa Filipovića ponovo pogodila prečku. Ali, ni Soro ne da Crnogorcima da odu na +2, još jedna njegova dobra odbrana.

III ČETVRTINA

Crnogoroci ne koriste prvi napad u trećoj četvrtini, ali zato Filip Filipović konačno postićže gol za Srbiju sa igračem više - 4:4. Imala je Crna Gora potom veliku šansu da ponovo povede. Imala je napad, a Srbija dva igrača manje, ali "delfini" su se odbranili i potom izveli kontranapad koji Milan Aleksić pretvara u gol i preokret - 5:4.

Vjekoslav Pasković je potom ponovo donio izjednačenje Crnoj Gori - 5:5, a Srbija ponovo nije imala sreće, jer je Filipović pogodio prečku.

Često su sudije prekidale srpske napade svirajući kontrafaulove, pa su Crnogorci imali i više napada u finišu treće četvrtine.

Ipak, Srbija je dobila igrača više i Vanja Udovičić sjajnim golom ponovo dovodi srpski tim u prednost - 6:5.

IV ČETVRTINA

Srbija je ponovo imala priliku da povede sa dva gola prednosti, ali propala je i ta šansa. Ali, Crnogorci na drugoj strani ne koriste dva vezana napada sa igračem više.

Sa druge strane, Srbija dobija veliku priliku da sa dva igrača više dođe do novog gola. I pogađa Andrija Prlainović za 7:5! Prvi put je jedna ekipa na ovom meču imala dva gola više!

Crna Gora je zatim imala novog igrača više (deseti put na meču), a igrač Partizana Aleksandar Radović smanjuje na 6:7. Ali, odmah je uzvratio njegov klupski drug - Stefan Mitrović, koji poslije izgrađene akcije "iznikao" iz vode i postigao lijep gol - 8:6.

Radović se razigrao i ponovo je sa igračem više bio strelac za Crnu Goru. Vratile su se "ajkule" i odbranile u narednom napadu Srbije.

Ali, Srbija se potom ponovo odbranila sa dva igrača manje, drugi put na ovom meču!!! Sjajno je reagovao Soro.

Međutim, gotovo svaki napad Crne Gore u posljednjoj četvrtini završavao se napadom sa igračem više ili dva. Ponovo su Crnogorci imali napad sa dva igrača više i ovog puta su ga iskoristili. Ponovo je Radović bio strelac, tri njegova uzastopna gola za 8:8.

Na minut prije kraja utakmice, Vanja Udovičić postiže sjajan gol za 9:8! Kapiten kapitenski!

Na minut prije kraja utakmice, Vanja Udovičić postiže sjajan gol za 9:8! Kapiten kapitenski!

Ali, Crna Gora je odmah dobila igrača više. Međutim, Soro je sjajnoodbranio i dao je Srbiji šansu da sačuva loptu i uspjela je!

BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC