• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi u bazenu, Srbija na tronu!!!

"Uživaj, Srbijo, ovo je za tebe", poručili zlatni vaterpolisti Srbije!

 Svi u bazenu, Srbija na tronu!!! Izvor: MONDO

Novak Đoković je "povukao nogu", vaterpolisti Srbije nastavili u istom ritmu, čekaju se rukometaši...

Vaterpolisti Srbije ponovo su obradovali naciju. Šta više napisati o tom sportu, šta napisati o generacijama koje nam iz godine u godinu nabacuju osmijeh u lice, koje nas "tjeraju" da izlazimo na ulice gradova i veselimo se?

Generacija koju su predvodili Vladimir Vujasinović, Danilo Ikodinović, Aleksandar Šapić...osvojila nje 2006. godine zlatnu medalju u vaterpolu. Prvu za Srbiju od osamostaljenja. Uslijedila je smjena generacije.

Novi predvodnik ovih sjajnih momaka je Vanja Udovičić. Imao je od koga da uči. Ta "Vanjina generacija" nastavila je tamo gdje su stali "Vladimir Veliki", Dača, Aca "ubica golmana" Šapić, Dejan Savić...

Pet godina poslije Beograda i slogana "Mi smo ta ekipa", Srbija je ponovo na krovu Evrope. Ajndhoven je bio srećno mjesto za tim koju sa klupe predvodi Dejan Udovičić.

Kada se završila finalna utakmica EP u Ajndhovenu, Udovičić je završio u bazenu. Baš kao i njegovi saradnici, a među njima zaplivao je i predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrovirć.

Selektor se zahvalio ekipi:

"Momci, hvala! Bili ste zaista najbolji i zasluženo ste prvi. Hajmo rukometaši, dajte i treće zlato".

Stefan Mitrović je sa dva gola u finalu dao značajan doprinos pobjedi i zlatnoj medalji: "Hvala načim navijačima koji su došli u ovolikom broju, bili su nevjerovatna podrška. Bila je ovo pobjeda za Srbiju! Pokazali da imamo srce i da smo prava ekipa. Uživaj Srbijo!".

Živko Gocić: "Zbog ovoga smo došli. Duel sa nevjerovatno snažnom Crnom Gorom, divovska borba. Po prikazanim igrama ovo nam zlato pripada".

Vanja Udovičić je dao pobjedonosni gol. To se od kapitena, takoreći, očekuje:

"Najljepši momemnat za bilo koju državu. Velika pobjeda Srbije, ove generacije. Izdržali smo nevjerovatan pritisak. Čestitam svima koji su bili ovdje i onima koji su nas bodrili kod kuće".

Boban Nikić: "Srce mi je puno. Ova generacija je ispunila svoj san. Prvi na svijetu, pobjednici Svjetskog kupa i Svjetske lige, sada prvaci Evrope. Neopisiva sreća, jedan od najljepših trenutaka u životu".

Filip Filipović: "Čarobna nedjelja za naš sport, Srbiju. Divni momenti. Sada smo dva od tri, čekamo rukometaše. Podarili smo zlato Srbiji, vraćamo se kući presrećni".

Duško Pijetlović: "Svaka čast ljudima koji su došli da nas bodre Svaka čast Srbiji. Sada još rukometaši da zaokruže. Bravo!".

Nikola Rađen je na najljepši mogući način proslavio 27. rođendan: - Presrećan sam, najljepši poklon za rođendan. Zaslužili smo.Velika borba, sjajan rival ali imamo srce.

Andrija Prlainović: "Crna Gora je igrala bez povrijeđenog Borisa Zlokovića, ali su se zato 'skupili'. Presrećan sam, velka pobjeda i zaslužena po svemu što smo prikazali".

Slobodan Soro: Za ovo smo igrali. Zasluženo smo pobijedili, igrali smo najbolje i najljepše. Crna Gora je igrala perfektno, ali smo ipak pokazali da smo bolji i da zasluženo slavimo.

Branislav Mitrović: "Vrijedilo je trenirati za ovako nešto. Nemam reči...presrećan sam".

Milan Aleksić: "Nevjerovatna utakmica! Uspjeli smo jer smo sve izdržali. Čestitam ekipi, sjajni su bili".

Prvo pa muško za debitanta Aleksu Šaponjića: "Prvo Evropsko prvenstvo i zlato. Šta da kažem".

Miloš Ćuk: "Moja prva evropska medalja. I još zlato! Odigrali smo teško finale, uložili i posljednji atom i pobijedili".

U bazenu je bio i predsjednik Velibor Sovrović: "Bravo momci, bravo za Srbiju! Najbolji su i čast je biti na njihovom čelu. Sada još rukometaši i Srbijo, raduj se".

Ma, momci, radujemo se! Vi ste šampioni!!! Nemamo more, ali imamo znanje!

Za dve godine Evropsko prvenstvo je u Budimpešti... Rano je još, ali tamo smo već pobjeđivali. Spremite se za Olimpijske igre u Londonu.

Još jednom, ovi momci su popeli Srbiju na krov Evrope:

golmani: Slobodan Soro i Branislav Mitrović
igrači: Aleksa Šaponjić, Živko Gocić, Vanja Udovičić, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Milan Aleksić, Slobodan Nikić, Nikola Rađen, Filip Filipović, Andrija Prlainović i Stefan Mitrović.

Selektor: Dejan Udovičić
asistenti: Dejan Stanojević, Vladimir Pavlović i Miloš Ćirić
Doktor: dr Nebojša Jeremić
Fizioterapeut: Goran Golubović
Tim menadžer: Marko Stefanović

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC