• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" do Londona preko Madrida

Španija, Poljska i Alžir biće rivali srpskim rukometašima na putu ka Olimpijskim igrama u Londonu. Dva najbolja tima idu dalje. Turnirse igra od 6. do 8. aprila u Madridu.

 "Orlovi" do Londona preko Madrida Izvor: MONDO

Srbija će, poslije poraza od Danske u finalu Evropskog prvenstva u rukometu, put na Olimpijske igre u Londonu narednog ljeta morati da potraži u Madridu.

"Orlovi" su, poslije raspleta na EP u našoj zemlji, "upali" u kvalifikacionu grupu sa Španijom, Poljskom i Alžirom. Od 6. do 8. Aprila u "Palasio de Deportes de la Komunidad de Madrid" dvorani u prijestonici Španije, srpska reprezentacija boriće se sa tri rivala za dva mjesta koja vode u London.

Na otvaranju turnira, 6. aprila, igraćemo sa Španijom, narednog dana sa Alžirom i potom 8. aprila sa Poljskom. Dve najbolje selekcije poslije "mini" lige, izboriće plasman na OI, na kojima srpskih rukometaša nije bilo još od 2000. godine i Sidneja.

Tada je posljednja trofejna generacija srpskih rukometaša, prije ove koju sada ima Srbija, igrala polufinale, ali bila poražena od Rusije (29:26), a potom ju je Španija nadigrala u borbi za treće mjesto (26:22).

Uporedo sa srpskim borbama u Madridu, u Geteborgu će se takmičiti Šveđani, Mađari, Makedonci i Brazilci, a u Zagrebu igraće Hrvatska, Island, Čile i Japan, gdje je sasvim očekivano da Hrvati i Islanđani izbore vizu za Olimpijske igre.

Za sada, učešće su izborili Velika Britanija, Francuska, Argentina, Južna Koreja, Tunis i Danska.

(MONDO, foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC