• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Zlatni sjaj srebra!

Srpski rukometaši sa šajkačama. Ilić: "Prevazišli smo sebe". Vujin: "Totalno ispražnjeni poslije Hrvatske"...

 "ORLOVI": Zlatni sjaj srebra! Izvor: MONDO

Malo je onih koji bi se začudili da im je neko prije početka Evropskog prvenstva rekao da će srpski rukometaši kraj takmičenja dočekati neraspoloženi i nezadovolji zbog poraza.

Ništa čudno, zar ne?

Ali, da će takvog raspoloženja biti zbog toga što nisu osvojili zlato već "samo" srebro. E, takvih ljudi je zaista malo.

Od ove nedjelje, od 29. januaru 2012. godine i najbolji rukometaši Srbije imaju sa čim da se ponose. I te kako!

Dočekali su i oni svojih pet minuta.

"Orlovi" nisu razočarani. Naprotiv. Ali su tužni jer nisu imali snage za posljednji korak. Za korak koji bi ih odveo na krov Evrope.

Danska je bila bolja. Zasluženo. Međutim, ovacije na kraju meča, kao i u trenucima kada su svi reprezentativci sa šajkačama izašli po medalje, sve govore.

Srbija ponovo vjeruje rukometašima!

Isparženjeni emotivno, umorni, "prebijeni"… ali sa osmijesima na licu i sa šajkačama na glavama izašli su da prime medalje.

Petar Nenadić:
"Krivo nam je što nismo uspjeli da osvojimo zlato, ali imamo medalju, što je najvažnije. Emotivno i fizički smo bili ispražnjeni poslije Hrvatske".

Momir Ilić: "Željeli smo medalju, dobili smo srebro. Malo ko je očekivao, a ja sam još prije početka takmičenja rekao da idemo na medalju. Mislim da smo na turniru prevazišli sebe. Ostaje žal zbog finala, ali ovakav rezultat svi bismo potpisali prije Evropskog prvenstva. Zaslužili smo medalju, nismo se obrukali, dostojno smo reprezentovali našu državu. Medalju poklanjam našem narodu".

Marko Vujin:
"Bili smo totalno ispražnjeni poslije Hrvatske. To se vidjelo na terenu, nismo funkcionisali kao do sada. Danci su zasluženo pobijedili. Ipka, ovo je veliki rezultat i korak naprijed za srpski rukomet".
Nenad Vučković: "Svi smo bili istrošeni poslije polufinala. Čini mi se i publika. Odigrali smo prvo poluvrijeme loše, u drugom je bilo bolje, a u pojedinim trenucima nismo imali ni sreće. Mislim da bi svi trebalo da budu zadovoljni srebrom, koje za nas sija kao zlato. Veliki rezultat, ali i zadatak da tako nastavimo i na narednim velikim takmičenjima. Hvala cijeloj Srbiji".



Rajko Prodanović:
"Teško nam pada poraz u finalu. Ali, i ovo srebro za nas ima zlatan sjaj. Nismo imali svježinu poslije teške utakmice sa Hrvatima. Ovo je najveći uspjeh u našoj rukometnoj istoriji i nadam se da nećemo tu stati."

Dalibor Čutura:
"Ništa nismo izgubili i ne bi trebalo da budemo tužni. Ovo je velika stvar za cijeli srpski narod."

Nikola Manojlović:
"Ovo nije kraj naše generacije, jer imamo još puno prostora za napredak. Napravili smo veliki korak ka povratku srpskog rukometa u vrh i nadam se da ćemo nastaviti s uspjesima u godinama koje dolaze. Za svaku utakmicu smo se spremali kao da nam je finale i zato smo nagrađeni. Idemo dalje".

(V. Sukdolak, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC