• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Spreman sam za šljaku

Najbolji teniser svijeta izjavio da u dobroj formi dočekuje početak sezone na šljakastoj podlozi.

 Đoković: Spreman sam za šljaku  Izvor: MONDO

Novak Đoković je rekao da je uvjeren da će sačuvati prvo mjesto na ATP listi, uoči početka takmičenja u Monte Karlu i uprkos tome što brani titule na turnirima Masters serije u Rimu i Madridu i polufinale na Rolan Garosu.

"Dobro je vratiti se na šljaku, na kojoj nisam igrao od prošlogodišnjeg Rolan Garosa. To je podloga koju volim, jer sam na njoj odrastao i volim da proklizavam. Do prije par godina u Srbiji nije bilo terena sa drukčijom podlogom", rekao je Đoković.

Ove godine, prvi turnir na šljaci biće mu Monte Karlo, koji je prošle godine preskočio zbog zgusnutog rasporeda i zamora.

To mu je ujedno velika prilika da uveća bodovni saldo i da pokuša da Rafaela Nadala svrgne sa prestola u kneževini. Španac je sedam godina zaredom pobjeđivao u Monte Karlu.

Srpski teniser je prošle godine osvojio deset turnira, uključujući tri grend slema i ne krije da mu je prioritet da trijumfuje i u Parizu.

"Prošle godine sam imao izvanrednu sezonu i nadam se da ću na isti način nastaviti i ove godine. Drago mi je da smo sada dobili nedelju više između Majamija i Monte Karla, jer mi je to omogućilo da se odmorim i treniram na terenima na kojima se igra turnir. Uvjeren sam da ću biti potpuno spreman i jedva čekam da takmičenje počne", rekao je Đoković.

Prvi igrač svijeta kaže da mu ne smeta činjenica da u narednih pet sedmica mora da odigra tri turnira Masters serije.

"Svi već znamo kako treba da igramo Madrid i Rim koji idu jedan za drugim. Naučio sam kako da se brzo oporavim od napornih mečeva na šljaci. To je podloga koja zahtjeva najbolju fizičku spremu i da biste ostvarili rezultat morate da bude u top formi", rekao je srpski as.

Kao prvi nosilac turnira u Monte Karlu srpski teniser je slobodan na startu, a u drugom kolu će igrati protiv boljeg iz duela Andreas Sepi (Italija) - Viktor Hanesku (Rumunija).

(FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC