• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Vladari Evrope počinju borbu za OI

Šampioni Evrope - ženska i muška odbojkaška reprezentacija Srbije, počinju pripreme za kvalifikacione turnire za plasman na Olimpijske igre.

 ODBOJKA: Vladari Evrope počinju borbu za OI Izvor: MONDO

2011. godina ostaće zlatnim slovima upisana u istoriju srpske odbojke.

I ženska i muška seniorska reprezentacija popele su se na vrh Evrope, apsolutno potvrdivši dominaciju Srbije tim sportom.

Narednih mjesec dana pokazaće da li će Srbija moći da se ponosi i 2012. godinom.

Razlog za to su kvalifikacioni turniri za plasman na Olimpijske igre. Izabranice Zorana Terzića pokušaće da izbore odlazak u London u Ankari od 1. do 6. maja, dok će odbojkaši učestvovati na kvalifikacionom turniru u Srbiji od 8. do 13. maja.

I jedna i druga selekcija okupile su se u ponedjeljak u Beogradu, u krnjim sastavima zbog klupskih obaveza.



Predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić poželio im je sreću i ocijenio da će 2012. biti "godina izazova".

"Ne možemo da osvojimo više medalja nego 2011, jer ima manje takmičenja. Program je mnogo naporniji. Naš zadatak je da se obe reprezentacije kao i u Pekingu 2008. plasiraju na Olimpijske igre", rekao je Boričić tom prilikom.

Kapiten ženske reprezentacije Jelena Nikolić ukazala je na zgusnut kalendar takmičenja i činjenicu da je veliki broj reprezentativki tek završio takmičenje u klupskoj konkurenciji.

"Ako se ne plasiramo na prvom turniru, imamo još jednu šansu. Nadam se da ćemo uspjeti da se kvalifikujemo na Olimpijske igre", rekla je ona, a selektor Zoran Terzić ocijenio da djevojke znaju kakve ih pripreme očekuju.

"Nadam se da ćemo uspjeti da odigramo dobro. Sa željom i entuzijazmom možemo da dođemo do cilja. Таkmičenje u Turskoj biće teško, praktično kao Evropsko prvenstvo", rekao je Terzić.



Njegov kolega sa klupe muške reprezentacije poručio je da ne razmišlja o Olimpijskim igrama, već samo o prvom narednom takmičenju.

"Biće teško doći do Olimpiskih igara. Svi će dati sve od sebe. Ovo je veliki izazov i velika šansa za mladu reprezentaciju. U ovom trenutku nema iskusnih igrača u ekipi", rekao je Kolaković.

Novi kapiten "orlova" Bojan Janić smatra da je raspored težak, ali da njegovi saigrači nemaju pravo na žalbu.



"Nadam se da se niko neće povrijediti. Nekima je ovo posljednja šansa da učestvuju na Olimpijske igre, a znamo šta one znače u životu sportista", rekao je Janić.

Važno je napomenuti da samo pobjednici oba kvalifikaciona turnira stiču pravo učešća na Olimpijskim igrama u Londonu, kao i to da će Svjetska odbojkaška federacija organizovati još jedan kvalifikacioni turnir u obe konkurencije, koji će se održati u Japanu i sa koga će takođe samo po jedna ekipa otići na OI.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC