• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONTE KARLO: Novak se nije umorio

Najbolji svjetski teniser lako srušio prvu prepreku u Monte Karlu, savladao Andreasa Sepija - 6:1, 6:4.

 MONTE KARLO: Novak se nije umorio Izvor: MONDO

Novak Đoković u bogatoj riznici trofeja još nema pehar namijenjen pobjedniku turnira iz Masters serije u Monte Karlu. Kada je prošle godine bio u uraganskom naletu, preskočio je kneževinu, a prethodno je dva puta eliminisan u polufinalu, dok je 2009. stigao do finala. Sada se nameračio na titulu.

Nije imao problema da na startu takmičenja, u drugom kolu, i sedmi put u isto toliko mečeva savlada Andreasa Sepija, odnosno da ostvari 21. pobjedu u 2012. godini (uz dva poraza). Za to mu je trebalo sat i po - 6:1, 6:4.

Brzo je Novak došao do 4:0, iskoristivši dve od četiri brejk lopte, a onda je peti gem potrajao dugo. Italijan, 44. igrač svijeta, tada je "pokazao zube" i imao tri šanse da oduzme servis protivniku, ali nije uspio. "Upisao se" tek za 1:5, a posle 43 minuta Đoković je "odservirao" prvi set - 6:1.

U tom dijelu imali su isti broj "vinera", po šest, Sepi je napravio samo četiri neiznuđene greške više (13-17), ali su Novakovi servisi bili dovoljno dobri da, uz sjajne riterne, lako i ubedljivo riješi prvi dio igre u svoju korist.

I u nastavku je Srbin igrao koliko mu je trebalo da se ne umori mnogo. Na početku drugog seta imao je brejk loptu, ali Italijan, koji je prethodno eliminisao Rumuna Viktora Haneskua, nije se predavao i poveo je 1:0. Ipak, sledeću nije mogao da spasi i Đoković je stekao nedostižnu prednost - 2:1.

Uspeo je Sepi, koji je 2008. imao najbolji renking u karijeri (27. mesto), da osvoji još tri servis gema i časno se oprosti od turnira u Monte Karlu - 4:6.

Na kraju, Novak je imao 17 direktnih poena i 26 neiznuđenje greške, a Sepi 12 "vinera" i 30 grešaka.

Đoković će se u trećem kolu sastati sa Aleksandrom Dolgopolovim, koga je savladao u jedinom dosadašnjem susretu, prošle godine na US openu. Ukrajinac (23 godine) trenutno je 21. na ATP listi, a u Monte Karlu je 16. nosilac. U prvom kolu bio je bolji od Argentinca Huana Injasija Čele (6:2, 6:2), a u drugom od Australijanca Bernarda Tomića (6:2, 5:7, 6:1).

(MONDO, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC