• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKIJANJE: Noćni slalom na Kozari

Mladi skijaši će za vikend nastupiti na "Kupu Kozara 2013", koji će biti održan u sklopu prvenstva Bosne i Hercegovine.

 SKIJANJE: Noćni slalom na Kozari Izvor: MONDO

Biće ovo treće takmičenje (dva su otkazana zbog loših vremenskih uslova) od osam planiranih nakon onih na Bjelašnici i na Vlašiću.

"Biće ovo takmičenje za skijaše i skijašice rođene od 1997. do 2005, a očekujemo da nastupi između 130 i 160 takmičara iz 13 od 20 registrovanih klubova. Ovo je prvi put da se na Kozari organizuje noćni slalom i vjerujem da će biti interesantno i učesnicima i gledaocima", rekao je Predrag Grgić, član Izvršnog odbora Smučarskog kluba Banjaluka.

Otvaranje takmičenja je u subotu, u 17 časova. U 18 časova će početi trka slaloma, a u nedjelju je od devet časova na programu veleslalom.

Koordinator takmičenja Aleksandar Milješić rekao je da je ovo najviše klupsko liga takmičenje iz kalendara Skijaško/smučarskog saveza BiH i da se prvi put održava izvan Vlašića i Sarajevske regije, te dodao:

"Staza na Kozari trenutno ima oko 70 centimetara snijega i u idealanom je stanju, a sva mehanizacija, topovi, ratraci i tehničke službe radiće danonoćno da je do vikenda održe u takvom stanju."

Predsjednik Planinarsko-skijaškog društva "Ljubijski rudar" Božo Grbić rekao je da je licenca za oficijelno skijaško takmičenje "Kup Kozara 2013" plod dugogodišnjeg rada ovog udruženja koje nastoji da popularizuje skijanje i Kozari donese novu dimenziju razvoja zimskih sportova.

"Ponosni smo što je naša staza prvi put u zvaničnom kalendaru Skijaškog saveza BiH. Time Mrakovica dobija na značaju, ne samo u amaterskom skijanju, nego i u profesionalnom bavljenju ovim sportom", kazao je Grbić, a prenijela agencija Srna.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC