• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Revanš Radničkog za Kup

Kragujevčani u Beogradu pobijedili Partizan u 13. kolu prvenstva Srbije i revanširali se crno-bijelima za poraz u polufinalu Kupa.

 VATERPOLO: Revanš Radničkog za Kup  Izvor: MONDO

Lakše nego što se očekivalo vaterpolisti Radničkog savladali su Partizan na Banjici - 11:7 (4:2, 3:1, 4:3, 0:1).

Ukupan skor u duelima ova dva tima sada je 2:1 za Kragujevčane, koji su oba puta bili bolji u prvenstvu, dok je Partizan slavio u polufinalu Kupa, koji je kasnije osvojila Crvena zvezda.

Crno-bijeli su bolje otvorili meč, vodili 1:0 i 2:1, ali je onda Damir Burić realizovao igrača više, a potom i Đorđe Pašić pogodio za prvo vođstvo gostiju na nešto više od dva minuta do kraja prve četvrtine.

Prednost Radničkog od tada se samo uvećavala, a dodatno im je posao olakšala nervozna igra rivala i veliki broj grešaka Partizanovih igrača u napadu.

U finišu druge četvrtine crno-bijeli su ostali bez Miloša Ćuka, za kojeg je utakmica bila završena zbog trećeg isključenja, a početkom treće dionice van bazena je morao i kapiten Radničkog Vanja Udovičić - zbog udaranja Matića.

Prelomni trenuci utakmice dogodili su se sredinom druge četvrtine, kada je Slavko Gak donio dva gola prednosti Radničkom (5:3), a onda najbolji strijelac utakmice Filip Filipović iz peterca postigao svoj prvi od ukupno tri gola.

Već u sljedećem napadu Radnički je imao novi peterac, poslije isključenja Ćuka, ali je ovaj put Slobodan Soro bio uspješniji od Filipovića.

Do kraja poluvremena pogodio je i Đorđe Filipović, pa je postalo jasno da će Radnički uspjeti da sačuva drugu poziciju na tabeli, sa jednim porazom u dosadašnjem toku takmičenja.

Partizanu je ovo bio treći poraz, dok je na vodećoj poziciji Crvena zvezda sa maksimalnim učinkom u dosadašnjem toku prvenstva. Crveno-bijeli su u 13. kolu bili bolji od Singidunuma sa ubjedljivih 16:4.

Derbiju na Banjici u subotu prisustvovalo je oko 1.000 gledalaca, a na tribinama su bili i predstavnici Crvene zvezde, na čelu sa trenerom i selektorom Srbije Dejanom Savićem, koji je došao da na djelu vidi najveće rivale, ali i kandidate za nacionalni tim.

Partizan je utakmicu završio sa 10 isključenja, a Radnički sa 15. Obe ekipe su po četiri puta realizovale igrača više u bazenu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC