• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nevjerovatan "rekord" Žulijena Benetoa

Žulijen Beneto igrao je danas osmo ATP finale u karijeri i doživio osmi poraz...

 Nevjerovatan "rekord" Žulijena Benetoa Izvor: MONDO

Žulijen Beneto je korektan, borben, uporan teniser, koji se u karijeri često nalazio na pozicijama između 30. i 50. na ATP listi.

Trenutno ima 31 godinu i ove nedjelje popodne, poslije nekoliko sjajnih igara u Roterdamu i pobjede nad Rodžerom Federerom u četvrtfinalu, igrao je osmo ATP finale u karijeri.

I doživio OSMI poraz!?

Francuza je nadigrao drugi nosilac Roterdama, Argentinac Huan Martin Del Potro (7:6, 6:3) i tako onemogućio Benetoa da poslije sedam neuspješnih nastupa kraj trofeja i čeka za pobjednika turnira konačno osjeti kako je to biti bolji.



Prije Del Potra, računajući od prvog ATP finala iz 2008. godine, Beneto je gubio od Huana Monaka, Jarka Nieminena, Džona Iznera, Majkla Ljodre, Giljerma Garsije-Lopeza, Robina Soderlinga i Žila Simona, kojeg je pobijedio u polufinalu u Roterdamu.

Del Potro je do prve pobjede u međusobnim duelima protiv Benetoa došao poslije sat i 41 minut igre. Turnir u Roterdamu igrao se za ukupni nagradni fond od 1.575.875 evra, a Del Potru će pripasti ček na 305.000 evra i 500 ATP bodova.

Uprkos tome što nikada nije osvojio turnir, a na gren slem turnirima najbolji rezultat mu je četvrtfinale Rolan Garosa, Beneto je do sada zaradio više od pet miliona dolara samo od bavljenja tenisom. Najbolji plasman na ATP listi zabilježio je u aprilu prošle godine kada je bio 26, sada je 39.

(MONDO, foto: FoNet/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC