• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadalu titula poslije više od osam mjeseci

"Kada me bole koljena, ne mogu dobro da se krećem, a kada ne mogu dobro da se krećem, ne mogu dobro ni da udaram lopticu", rekao je Rafa Nadal.

 Nadalu titula poslije više od osam mjeseci Izvor: MONDO

Poslije više od osam mjeseci, Rafael Nadal osvojio je prvu ATP titulu, 37. na šljaci, 51. u karijeri.

Nekada prvi, a sada peti teniser svijeta, trijumfovao je na drugom turniru od povratka na teren poslije sedmomjesečne pauze zbog borbe sa povredom koljena. Poslije poraza u finalu Vina del Mara od Orasija Sebaljosa, prvi nosilac Nadal pobijedio je Davida Nalbandijana u finalu turnira u Sao Paulu.

Bilo je 6:2, 6:3 za 26-godišnjeg Španca, koji sada vodi 5:2 u duelima sa pet godina starijim Argentincem, s tim da je Nalbandijan dobio prva dva meča.

Posljednji turnir prije Brazil Opena, Nadal je osvojio početkom juna prošle godine godine, kada je u finalu Ronal Garosa pobijedio Novaka Đokovića.

Zanimljivo, Nadalu je titula u Sao Paulu prva u dvorani, a na zemljanoj podlozi. Zaradio je 250 ATP poena i ček na 82.300 dolara, ali narednog ponedjeljka neće se pomjeriti sa petog mjesta ATP liste.

S druge strane, Nalbandijan je pao na 11-13 u finalima ATP turnira, a finale u Brazilu bilo mu je prvo na šljaci poslije pet godina, kada je izgubio od Nikolasa Almagra u Akapulku, 2008.

"Nisam igrao dobro danas. U ovim uslovima teško je sprovesti u djelo moj stil igre. U dvorani je komplikovano kontrolisati loptu i bilo mi je teško da održavam kontrolu u velikom broju situacija", rekao je Nadal i dodao da ga ove nedjelje koljena bole više nego prošle kada je igrao u Čileu.

"Kada me bole koljena, ne mogu dobro da se krećem, a kada ne mogu dobro da se krećem, ne mogu dobro ni da udaram lopticu".

(MONDO, foto: Tanjug/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC