• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vilijams: Novi FW35 za trku sa najboljima

Ekipa Frenka Vilijamsa predstavila u Barseloni novi, unaprijeđeni bolid za koji vjeruju da će im omogućiti više pobjeda nego prošle sezone.

 Vilijams: Novi FW35 za trku sa najboljima  Izvor: MONDO

Tim Vilijams predstavio je javnosti novi bolid FW35 koji će u predstojećoj sezoni Formule 1 pokušati da se uključi u trku sa najboljim timovima.

Vozači britanskog tima Pastor Maldonado i novajlija Valteri Botas prikazali su u Barseloni novi automobil, koji je pretrpio velike promjene u odnosu na prošlogodišnji.

Ekipa Vilijamsa saopštila je da je novi bolid za 80 odsto unaprijeđen u odnosu na onaj koji je korišćen u 2012. i u kojem je ostvarena samo jedna pobjeda, na stazi Katalunja.

"Grupa talentovanih ljudi sa mnogo mašte i hrabrosti izradila je novi bolid Vilijams Reno FW35. Tek na trci u Australiji uvjerićemo se u njegove prave mogućnosti, ali već sada je jasno da posjedujemo automobil koji je korak ispred prošlogodišnjeg, koji je takođe bio konkurentan najboljim ekipama. Vilijams je u posljednjih 30 godina imao mnogo uspona i padova, ali to je dio sporta. Čak i kada nam ne ide najbolje mi pronađemo način da se vratimo na vrh. Vjerujem da sa novim bolidom i talentovanim vozačima, Pastorom, koji je iskusniji, i Valterijem, koji je potvrdio da je spreman za veliku borbu, uz podršku naših partnera, možemo da se ravnopravno uključimo u borbu za najviši plasman", istakao je vlasnik tima Frenk Vilijams.

Video pogledajte OVDJE.

Tim je objavio da na bolidu ima mnogo izmjena, poput nove kutiju mjenjača i zadnjeg vješanja, kao i da su promijenjeni tijelo i nos bolida.

"Prošle godine smo pobijedili u jednoj trci ali nismo zaostajali. Nedostajali su nam dobri rezultati u kontinuitetu, koje želimo da imamo ove godine i tako smanjimo razmak u odnosu na vodeće timove", rekao je Maldonado, koji je prošle sezone trijumfovao na trci u Barseloni.

Vilijams će u prestonici Katalonije testirati novi bolid osam dana, prije nego što se uputi u Australiju, gdje će 17. marta biti održana prva trka nove sezone Formule 1.

(MONDO, foto: Youtube screenshot)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC