• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Detektiv: Pistorijus imao municiju i igle

Detektiv na saslušanju paraolimpijskog šampiona rekao da je u kući pronađena municija za oružje za koje ne posjeduje dozvolu, igle i testosterone.

 Detektiv: Pistorijus imao municiju i igle Izvor: MONDO

Na sudu u Pretoriji nastavljeno je saslušanje južnoafričkog atletičara Oskara Pistorijusa.

Policijski detektiv koji vodi istragu, Hilton Bota, saopštio je da je u kući paraolimpijskog šampiona, koji je optužen za ubistvo sa predumišljam Rive Stenkamp, pronađeno još mnogo dokaza koji ukazuju na to da je sa namjerom upucao svoju djevojku.

Detektiv je rekao da je u sefu u njegovoj kući u Pretoriji pronađena municija za oružje kalibra 38 i da će biti optužen za ilegalno posjedovanje istog, jer nije imao dozvolu, kao i da su u spavaćoj sobi nađene dvije kutije testosterona i igle. Time su potkrepljene sumnje da je atletičar koristio doping.

Bota je rekao i da je neimenovani svjedok čuo svađu u Pistorijusovoj kući, koja je dugo trajala i to u vremenu između dva i tri sata ujutro u noći 14. februara, neposredno prije nego što je Riva Stenkamp pronađena mrtva. Još dvojica svjedoka potvrdila su da je između prvog pucnja i ostalih prošao određeni vremenski period, a jedan od njih dodao je i da se čuo vrisak.

Pistorijus je dan ranije na sudu odbacio optužbu za ubistvo sa predumišljajem, za koje je zaprijećen doživotni zatvor, navodeći da je pucao u vrata kupatila i ubio Rivu Stenkamp misleći da je provalnik.

Bota je u svom obraćanju osporio Pistorijusov iskaz koji je njegov advokat pročitao u utorak u sudnici.

"Vjerujem da je Pistorijus znao da je Riva Stenkamp u kupatilu i da je ispalio četiri metka u vrata", rekao je Bota i objasnio da putanja metaka "odozgo na dole" - u glavu, ruku i kuk, potvrđuje da je Pistorijus imao proteze na nogama kada je pucao u Rivu Stenkamp.

Advokat Pistorijusa tražio je da se atletičaru, uz kauciju, omogući da se brani sa slobode, ali je Bota naveo da njemu ne bi trebalo da se odobri izlazak iz pritvora, jer postoji rizik da bi mogao da pobjegne.

Oskar Pistorijus, koji je rođen bez obje potkoljenice i ima karbonske proteze, prvi je atletičar sa hendikepom koji je učestvovao na Svjetskim šampionatima i Olimpijskim igrama. On je i najuspješniji paraolimpijac u istoriji.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC