• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lalović: Borba za spas rvanja!

Novoizabrani vršilac dužnosti predsjednika Svjetske rvačke federacije (FILA) obećava da će učiniti sve kako bi ovaj sport zadržao olimpijski status.

 Lalović: Borba za spas rvanja! Izvor: MONDO

Izvršni komitet Međunarodnog olimpijskog komiteta preporučio je prošle nedjelje da rvanje ne bude u olimpijskom programu 2020. godine, a definitivna odluka biće donijeta u septembru, na zasjedanju MOK Buenos Airesu.

"Naše šanse su 20 do 30 odsto, ali moguće je da pobijedimo. Čak i u fudbalskim utakmicama ekipe gube do 80. minuta, pa na kraju pobijede. Moj zadatak je težak, ali učinićemo sve da ispunimo očekivanja", izjavio je Lalović na konferenciji za novinare, organizovanoj povodom Memorijala "Ljubomir Ivanović Gedža".

Lalović je dodao da su članovi izvršnog komiteta MOK pokazali dobru volju, ali da to nije garant uspjeha.

"U Lozani smo imali pet krugova glasanja. Rvanje je ispalo u prvom krugu. Moramo da se zapitamo zašto je to tako. FILA mora da se promijeni, demokratizuje, postane transparentna i ispravi nedostatke na koje je MOK ukazao. Spremni smo da pregovaramo, jer otvoreni sukob ne donosi ništa dobro".

On je kao jednu od zamjerki MOK pomenuo mali broj ženskih takmičara na OI, kao i slabu zastupljenost žena u organizacionim strukturama.

Lalović je dodao da se rvanje našlo u ovoj situaciji zato što se "FILA odrekla Aleksandra Kareljina, kao najboljeg rvača 20. vijeka".

"To vam je kao kada bi se u automobilizmu odrekli Mihaela Šumahera. Jedina dobra stvar u svemu ovome je što se o rvanju mnogo govori u posljednje vrijeme".

Preporuka izvršnog komiteta MOK začudila je veći dio javnosti, pošto je rvanje jedan od najstarijih olimpijskih sportova.

"Moderna vremena to ne priznaju. Mi se ne sjećamo ni šta je bilo prije 20 godina. U rvanju doping nije toliki problem kao u nekim drugim sportovima, ali nismo imali lobi i podršku. Danas se favorizuju sportovi koji su zanimljivi publici", zaključio je Lalović.

(Tanjug, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC