• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Putin lobira za rvanje!

Portparol predsjednika Rusije rekao je da će Rusija uraditi sve što može da ubijedi čelnike MOK-a da zadrže rvanje na Olimpijskim igrama.

 I Putin lobira za rvanje!  Izvor: MONDO

Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je da će ruski čelnici "raditi sa MOK na svim mogućim nivoima" da bi se založili protiv odluke da se rvanje izbaci sa programa Igara. Izvršni komitet MOK odlučio je da izbaci rvanje sa programa Igara 2020. godine, iako je to jedan od osnovnih sportova još iz antičkih vremena.

Ta odluka razljutila je sportski svijet, pa i Rusiju, čiji su rvači osvojili 77 zlatnih medalja od vremena Sovjetskog saveza.

Izvršni komitet MOK sastaće se u maju u Sankt Peterburgu da razmotri ovo pitanje. Konačna odluka biće donijeta u septembru u Buenos Airesu.

Maksimalne napore da "spase" jedan od rijetkih sportova koji su postojali još u Antičkoj Grčkoj ulaže i novoizabrani vršilac dužnosti predsjednika Svjetske rvačke federacije Nenad Lalović

Na Prvim ljetnjim olimpijskim igrama, održanim 1896. godine u Atini, nazvanih Igrama I Olimpijade, jedan od samo devet sportova bio je i rvanje. Pored toga, takmičari su se nadmetali u atletici, biciklizmu, mačevanju, gimnastici, streljaštvu, plivanju, tenisu i dizanju tegova.

Ako bismo se vratili još ranije u prošlost, u Antičku Grčku i period pne, rvanje je takođe bilo zastupljeno, kao i trčanje, bacanje diska, koplja, skoka u dalj.

(MONDO/Beta, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC