• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafa Nadal: Znam kako ću sa Noletom

Španac očekuje da uskoro bude potpuno spreman za najveće izazove. "Znam kako se pobjeđuje trojka iz vrha, samo da koljeno bude dobro", rako Nadal.

 Rafa Nadal: Znam kako ću sa Noletom  Izvor: MONDO

Polako, ali sigurno Rafael Nadal vraća se na veliku scenu.

Oporavak od teške povrede koljena trajao je sedam mjeseci. Dok je Novak Đoković preuzimao od Rodžera Federera prvo mjesto na ATP listi, a Endi Marej osvajao olimpijsko zlato i prvi gren slem u karijeri, Nadal se borio za karijeru.

Padao je sve niže na listi, a povratak na teren dočekao je na petom mjestu ATP. Prestigao ga je čak i njegov zemljak David Ferer. Kada se konačno popularni "kralj šljake" i nekadašnji "broj jedan" vratio na teren, nije mu bilo potrebno puno vremena da izbori nova finala i titule.

Već na prvom turniru u Čileu (Vina del Mar) Nadal se borio za trofej, ali je zaustavljen na korak do cilja. Novu šansu izborio je poslije samo sedam dana.

Nju nije ispustio...

Pobijedio je Davida Nalbandijana u finalu Sao Paula i okitio se 51. titulom u karijeri, prvoj u 2013. godini.

Poslije trijumfa nad Argentincem, Nadal je lokalnim medijima u Brazilu priznao da i dalje osjeća bol u koljenu.

"Moj san je da jednog dana opet imam savršeno koljeno i da budem sposoban da treniram onako kako ja hoću. To je san.. Želim da se za nekoliko nedelja takmičim na najvišem nivou", rekao je najbolji španski teniser.

Napredak je primjetan iz dana u dan.

"To me čini srećnim, gledam pozitivno na budućnost. Koljeno me malo boli, ali je sve bolje. Ako mi bude dobro, nadam se da ću se opet boriti za titule na najvećim turnirima. To je moj plan za godine koje dolaze. U ovom trenutku nisam spreman da igram sa najboljima, očekujem da i to vremenom dođe", rekao je Nadal.

Ne krije da će čim bude fit napasti prvo mjesto i trenutno nedodirljivu trojku - Đoković, Federer, Marej.

"Bio sam u vrhu svjetskog tenisa kada sam se povrijedio i sada želim da se opet popnem gore. Biće teško, jer imam mnogo poena da branim. Nikada se nisam predavao i uvijek sam davao cijelog sebe, tako će i sada da bude. Prije tri nedelje bilo je nezamislivo da igram neko finale, pa sam uspio. Zatim da osvojim titulu i pobijedim Nalbandijana. I to sam uspio. Sada deluje nemoguće da se takmičim sa Đokovićem, Federerom i Marejom, ali... Tako djeluje iz ove perspektive, niko ne zna šta će se dogoditi za tri nedelje, mjesec dana... Ja sam ih pobjeđivao u prošlosti. Znam kako se to radi. Ako sve bude kako treba, znam šta mogu protiv njih", poručio je Rafael Nadal.

Španac sa svim igračima iz Top 3 ima ubjedljiv skor. Najteže mu je bilo protiv Đokovića (19-14), a osjetniju razliku sa Srbinom napravio je na posljednja tri njihova međusobna duela. Prije toga je Novak imao sedam vezanih trijumfa. Nadal sa Federerom ima skor 18-10, a sa Marejom 13-5.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC