• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: U Novom Pazaru borba za Kup

Tokom vikenda, Crvena zvezda, Novi Pazar Junior, Vojvodina NS seme i Radnički, boriće se za naslov osvajača 48. Kupa Srbije.

 ODBOJKA: U Novom Pazaru borba za Kup  Izvor: MONDO

Finalni turnir 48. Kupa Srbije, u organizaciji odbojkaškog kluba Novi Pazar Junior, održaće se tokom vikenda u Novom Pazaru, u dvorani Pendik. U subotu su na programu polufinalni dueli, od 15,30 snage će odmjeriti Novi Pazar Junior i Crvena zvezda (utakmica će biti u direktnom prenosu na RTS2),od 18 časova igraće se drugi polufinalni meč, sastaju se Vojvodina NS seme i Radnički.

Prvi polufinalni okršaj izaziva veliku pažnju kod ljubitelja odbojke u Novom Pazaru. Domaći navijači nestrpljivo čekaju okršaj svojih ljubimaca sa beogradskim crveno-bijelima.

Povratnik u Novi Pazar, iskusni internacionalac i bivši reprezentativac, Hamza Zatrić, očekuje kvalitetan meč. Iako njegov tim nastupa u drugom rangu takmičenja, u društvu superligaša na Finalnom turniru Kupa Srbije Novopazarci se ne osjećaju kao autsajderi.

"Prepuštamo rivalu ulogu favorita, ali to ne znači da ne vjerujemo u svoje kvalitete, naprotiv znamo koliko možemo, trudićemo se da iskoristimo mane Crvene zvezde, da dođemo do povoljnog rezultata" istakao je Zatrić i još dodao:

"Imamo najtežeg protivnika, Zvezda je lider u prvenstvu, odigrali su prvi dio sezone fenomenalno, imali su mali pad forme početkom ove godine. Bez obzira na to, znamo koliko je rival kvalitetan. S druge strane, mi smo svoje ciljeve odavno zacrtali i idemo ka njihovom ostvarenju. Želimo naredne sezone da se nađemo u društvu ovih ekipa, u Super ligi,zato očekujemo da ih ponovo vidimo ovde" rekao je Hamza Zatrić.

Kapiten Crvene zvezde, Mihajlo Mitić, vrlo je oprezan u najavi polufinalnog okršaja sa ambicioznim Pazarcima.

"Mi smo favoriti samo na papiru. Moramo da zaboravimo da smo u prvenstvu prvi na tabeli, u Kupu to ništa ne znači, ovde na rezultat utiče motivacija i ko više želi trijumf. Novi Pazar igra u nižem rangu, ali ih nećemo zbog toga potcijeniti. Mi moramo da pružimo našu najbolju partiju, nadam se da će to biti dovoljno za plasman u finale" iskren je bio organizator igre crveno-bijelih.

Branilac trofeja, Vojvodina NS seme, inače najuspješniji klub u ovom takmičenju (13 puta su podizali pehar), neće imati lak zadatak u polufinalu protiv kragujevačkog Radničkog. Istakao je ovo i Branko Roljić, povratnik u redove Voše, kapiten novosadskog tima.

"Očekujem zanimljivu završnicu Kupa. Mi smo u Novi Pazar došli sa namjerom da igramo najbolje u ovom trenutku, a to ipak mora biti mnogo bolje od onoga što smo pružali u posljednjim partijama" svestan je Roljić da njegov tim ne blista u prvenstvu:

"Igrali smo protiv Radničkog dva puta u Ligi, dva puta gubili, ali nisu nas lako dobijali. Zato i očekujem tešku i neizvjesnu utakmicu. Mi imamo mladu ekipu, neiskusnu, ali ovi igrači mogu zaista mnogo da pruže. Biće neizvjesno,nadam se pobjedi mog tima" optimist je Roljić.

Milan Ilić, već godinama predvodnik kragujevačke ekipe, smatra da njegov tim ima potencijal za plasman u finale 48. Kupa Srbije.

"Mi smo kilavo počeli, međutim kako je prvenstvo odmicalo igrali smo sve bolje. Dva puta smo u Ligu dobijali Vojvodinu, ali ne smijemo na osnovu toga da projektujemo očekivanja u polufinalnoj utakmici Kupa" spušta Ilić loptu na zemlju:

"Vojvodina sada nastupa u izmenjenom sastavu, neki su se oporavili od povreda, sada je sa njima iskusni Veljko Petković. Mislim da naše ambicije moramo da kreiramo prema igrama koje pružamo u proteklih mjesec i po dana, samo tako možemo da se nadamo plasmanu u finale" kategoričan je bio iskusni organizator igre kragujevačkog tima.

SENIORI – 48. KUP SRBIJE

SUBOTA – POLUFINALE:

Novi Pazar Junior – Crvena zvezda 15,30 (RTS 2)

Vojvodina NS seme – Radnički 18,00

NEDELJA – FINALE 18,00 (RTS 2)

(MONDO, foto: OSSRB)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC