• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Novom Pazaru zviždali himni "Bože pravde"

Skandalozno ponašanje navijača Novog Pazara viđeno je u subotu popodne uoči polufinalne utakmice odbojkaškog Kupa Srbije.

 U Novom Pazaru zviždali himni "Bože pravde"  Izvor: MONDO

Članovi navijačke grupe "Torcida" zviždali su tokom intoniranja državne himne "Bože pravde" pred duel odbojkaša Novog Pazara i Crvene zvezde.

Oni su potom skandirali ime fudbalera Fiorentine Adema Ljajića, koji je odlukom selektora Siniše Mihajlovića izbačen iz reprezentacije u maju prošle godine pošto nije htio da pjeva himnu.

Utakmica je završena pobjedom Crvene zvezde 3:0, po setovima 25:12, 25:15, 25:13. Aktuelni šampion države u finalu će igrati protiv boljeg iz duela Vojvodina - Radnički, koji je u 18 sati.

U drugom polufinalu, takođe u Novom Pazaru, od 18 sati sastaju se Vojvodina i Radnički.

Nacionalno motivisani ispadi pazarskih navijača dešavali su se i ranije. U oktobru 2011. godine oko 1.000 njih zviždalo je na beogradskoj "Marakani" tokom minuta ćutanja za Miodraga Komadinu, Srbina ubijenog u Peći, dok su jesenas u utakmici sa Radom razvili parolu: "Rešen rebus: srce, bubreg, pluća, živela Žuta kuća".

Poznato je da navijači Novog Pazara imaju prijateljstvo sa pristalicama turskog Fenerbahčea, čiji je predstavnik nedavno boravio u tom gradu sa ciljem da pomiri dvije zavađene grupe.

Pazarci, takođe, među zastavama svojih grupa ističu i zastave Turske, a 2010. godine na ulicama Novog Pazara proslavljena je pobjeda košarkaša te zemlje u duelu sa Srbijom, uz povike "ovo je Turska".

Video pogledajte OVDJE.

(Tanjug/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC