• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Zvezda osvojila Kup Srbije!

Kup Srbije, 48. po redu u konkrenciji seniora osvojili odbojkaši Crvene zvezde, koji su u finalu nadigrali kragujevački Radnički.

 ODBOJKA: Zvezda osvojila Kup Srbije! Izvor: MONDO

Crveno-bijeli osvojili su drugi trofej ove sezone, na početku takmičarske godine radovali su se osvajanju Superkupa.

Poslije 113 minuta igre minuta kvalitetne igre Zvezda je pobijedila Radnički 3:1, po setovima 25:22, 18:25, 25:22, 27:25.

Gledaoci u dvorani, ali i oni kraj malih ekrana, gledali su odličnu odbojku. Za razliku od prvog dana završnog turnira nacionalnog takmičenja, koje je obilježilo skandalozno ponašanje navijača iz Novog Pazara, u nedjelju je u dvorani Pendik, viđena prava, sportska atmosfera.

Crvena zvezda je napravila preokret u prvom setu, poslije boljeg početka Radničkog (5:8), uspjeli su Beograđani da uhvate priključak, a potom prešli i u vođstvo (19:16). Kraguječvani su u finišu prišli na poen zaostatka (23:22), međutim nisu crveno-bijeli dozvolili da im početna dionica isklizne iz ruku.

Propuštene šanse u prvom, nadoknadili su igrači Radničkog u nastavku meča, u drugom setu su značajno unaprijedili igru. Smanjili broj grešaka, odlično je odigrao korektor Vladimir Čedić. Vodili su izabranici Dejana Matića i šest poena u završnici (16:22), do kraja ovog dijela meča rivalu su prepustili samo još dva poena.

Vrlo neizvjestan je bio treći set, istopio je Radnički pet poena prednosti (sa 5:0 su otvorili treći set) koje su imali Beograđani. Dugo se igralo poen za poen, u ovom nadmudrivanju čvršće nerve imali su odbojkaši Crvene zvezde. Našao je trener Nikolić dobitnu postavu, zamijenio dizače (umjesto Buculjevića ušao je Mitić, a Stoilovića na prijemu Koprivica), "karte je miješao" i Matić, ubacio je Jovanovića na poziciju dizača umjesto Ilića, mijenjao primače, ali više uspjeha imali su crveno-bijeli.

Dobra odbojka igrala se i u četvrtom setu, viđene su sjajne odbrane, snažni servisi, odlične kontre. Zvezda je imala prednost, dva, tri poena, ali su Kragujevčani stizali. Vodili su crveno-bijeli 20:17, 21:18, ali nisu se predavali odbojkaši Radničkog, zaigrali su na sve ili ništa u završnici. Brzo se promijenio rezultat na semaforu, preokrenuli su Šumadinci (21:23). Uslijedio je novi preokret u režiji crveno-bijelih, odnosno korektora Petkovića, iskoristila je Zvezda treću meč loptu za osvajanje 11. trofeja nacionalnog Kupa u klupskoj istoriji.

CRVENA ZVEZDA: Okolić 2, Stoilović 6, Jakovljević 11, Petković 18, Ćelić 7, Buculjević 2, Vujić (libero), Mitić 5, Koprivica 7, Milutinović 6, Perić. Nije igrao: Gmitrović. Trener: Duško Nikolić.

RADNIČKI: Ćirović, N. Stevanović 19, Radović 12, R. Stevanović 2, Ilić, Čedić 22, Pantelić (libero), Blagojević, 6 Perović 6, Jovanović 2, Vulović. Nije igrao: Ivović. Trener: Dejan Matić.

(MONDO, foto: OSSRB)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC